in , ,

Orbán: az Európai Bizottság napjai meg vannak számlálva

Hiába indított Brüsszel kötelezettségszegési eljárást Magyarország ellen, a testület mandátuma jövő májusban lejár – jelentette ki Orbán Viktor

Hiába indított Brüsszel kötelezettségszegési eljárást Magyarország ellen, a testület mandátuma jövő májusban lejár – jelentette ki Orbán Viktor.

A miniszterelnök a Kossuth Rádió műsorában az Európai Bizottság által indított kötelezettségszegési eljárás kapcsán arról beszélt, hogy nem tulajdonít túl nagy jelentőséget a mostani döntésnek, hiszen minden, most kezdeményezett döntésük már kifutott az időből. Jövőre ugyanis nemcsak az Európai Parlament, hanem az Európai Bizottság mandátuma is megszűnik.

Orbán Viktor

Fotó: MTVA – Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Orbán Viktor a testület azon javaslatára, miszerint 6000 eurót adnának migránsonként a befogadó országoknak, azt mondta, elvi kérdés, hogy mire fordítja az unió az emberek pénzét, és veszélyes gondolkodásnak nevezte azt, ha azt a bevándorlóknak adnák oda.

A jövőben olyan Európai Bizottság kell, amely nem azokat bünteti meg, akik meg akarják védeni a határaikat, hanem azokat, akik támogatják a bevándorlást”

– jelentette ki a kormányfő.

A rádióinterjú során szóba került még az ENSZ migrációs csomagja is, melyet Magyarország után Ausztrália sem hajlandó aláírni. Erről Orbán Viktor úgy vélekedett, hogy nem lehet felelőtlen nyilatkozatokat, illetve olyan dokumentumot elfogadni az ENSZ-ben, ami ellentétes a tagállamok érdekeivel.

A miniszterelnök hozzátette, hogy az ENSZ-ben azok az országok vannak többségben, akiknek érdekében áll a migráció, vagyis amelyek kibocsátó országok. Az Egyesült Államok volt az első, amely kilépett ebből a folyamatból, az amerikaiakat követte Magyarország, majd Ausztrália. Orbán Viktor szerint ezzel még nem ért véget a sor, mivel lesz még néhány olyan ország, mely nem fogja aláírni az egyezményt.

Magyarország a világ egyik legstabilabb országa

Orbán Viktor a világban zajló tendenciák vonatkozásában arra is rámutatott, hogy nincs egyetlen olyan ország sem, ahol egy kormány háromszor egymás után tudott volna kétharmados többséggel nyerni. A politikai stabilitás előnyét pedig be lehet váltani, világossá lehet tenni a világban, hogy a magyar kormány politikája kiszámítható – indokolta az elmúlt hetek „diplomáciai nagyüzemét”, azt, hogy számos ország vezetőjével tárgyalt.

A kormányfő sikeresnek nevezte az elmúlt heteket és kijelentette, hogy mindez az országot erősebbé teszi és a gazdaságra is jó hatással van, a befektetők is tudhatják, hogy a politika felől nem terheli kockázat vállalkozásaikat.

A jövő évi költségvetéssel kapcsolatban kijelentette: amíg kereszténydemokrata kormánya van az országnak, a nyugdíjak vásárlóértéke megmarad.

(forrás: Bertha László, 888.hu)

NÉMET KÁOSZ – Bevándorlók támadtak katonákra Németországban

EZ MÁR A CSŐD – Megállíthatatlan zuhanásban a Jobbik