in ,

Olimpia és a magyarok! Tizenkilenc évesen tett csodát a magyar bringás!

Vas Kata Blanka negyedik helyen végzett a hegyikerékpárosok női versenyében

 

Vas Kata Blanka negyedik helyen végzett a hegyikerékpárosok női versenyében, amelyben hármas svájci siker született. A 19 esztendős Vas a magyar kerékpársport legjobb eredményét érte el az olimpiák történetében.

 

A három szakágban jeleskedő ötkarikás újonc Vas kiváló rajtja után bukott és visszacsúszott, ám bátor versenyzéssel riválisait folyamatosan megelőzve végül a három svájci kivételével mindenkit maga mögé utasított. Az aranyérmes Jolanda Neff lett jelentős fölénnyel. Az ezüstöt Sina Frei, míg a bronzot Linda Indergand szerezte meg.

– Jó nyomot választottam az elején, és szerencsére nagyon jól sikerült a rajtom. Utána hibáztam párat, de bíztam magamban, hogy a tempóm jó lesz. Láttam, hogy ott van előttem a csoport, de nem akartam rájuk hirtelen felérni, mert akkor megrogytam volna, és ők érhettek volna be előttem – nyilatkozta a fiatal magyar tehetség, aki szerint a technikai tudásának köszönheti a jó eredményt. – Nagyon technikás volt a pálya, mert mindig kipörgött a kerék. Szerintem az volt a legnagyobb előnyöm, hogy tudok menni a sárban. Imádkoztunk, hogy ma essen, tegnap pedig Andrisnak (Parti András – a szerk.) ne essen. Pont jól jött ki.

Vas a magyar kerékpársport legjobb eredményét érte el az ötkarikás játékokon, eddig ugyanis az ötödik hely volt a csúcs. A 19 éves bringás méltán lehet büszke magára.

– Mondhatjuk, hogy ez az eddigi legjobb eredményem. Én voltam a legfiatalabb a mezőnyben, és a negyedik lettem, nem hiszem el! – lelkendezett. – Előzetesen a legjobb tízbe kerülést emlegettem célként, de fogalmam sem volt, hogy mit érhetek el, mert nem versenyeztem még világkupán az elit mezőnyben, csak az U23-asok között. Elképzelésem sem volt, hogy mire lehet elég az erőm.

Kerékpározás, női hegyikerékpár:
1. Jolanda Neff (Svájc) 1:05:35 óra
2. Sina Frei (Svájc) +1:11 perc hátrány
3. Linda Indergand (Svájc) +1:19
4. VAS KATA BLANKA (MAGYARORSZÁG) +2:09
5. Anne Terpstra (Hollandia) +2:35
6. Loana Lecomte (Franciaország) +2:57

 

 

(magyarnemzet.hu)

 

 

Add tovább!

Nehogy már belenézz a szemembe!

Döbbenet! Az olimpiagyilkos Fegyőr is gratulált Milák Kristófnak! Hogy van pofája hozzá?