in ,

Olaszország: Újabb „menekültet” fogtak, aki Allah nevében akart gyilkolni

A római Termini pályaudvarnál vették őrizetbe azt az iszlám terrorizmussal gyanúsított algériai férfit, akit egész Európában köröztek – közölték az olasz hatóságok pénteken.

A római Termini pályaudvarnál vették őrizetbe azt az iszlám terrorizmussal gyanúsított algériai férfit, akit egész Európában köröztek – közölték az olasz hatóságok pénteken. 

Az algériai férfit a Termini pályaudvar előtti téren az olasz fegyveres erők egyik katonája ismerte fel, aki a 2015-ben bevezetett terrorizmusellenes intézkedések értelmében a pályaudvar előtt teljesített szolgálatot, amikor azonosította az Interpol által egész Európában körözött személyt.

A 36 éves Bachir Hadjhadjnál természetesen semmilyen dokumentum nem volt.

Az olasz hatóságok közlése szerint a férfit csütörtökön vették őrizetbe, majd egy Torinó közeli táborba helyezték át, ahonnan a következő hetekben visszatoloncolják Algériába. Érdekesség, hogy az algériai férfit Belgiumból május 8-án utasították ki, és három évre kitiltották a schengeni övezetből, mivel a belga hatóságok szerint iszlám terrorista csoportokhoz áll közel. Belgiumban rablásért börtönben is ült, ahol Allahot és a terrorizmust éltette. Visszaszállították Algériába, ahonnan az utóbbi hetekben SMS-üzeneteket küldött Belgiumban maradt feleségének.

Fotó: AFP

Jövök, és amikor megérkezek, a televízióban hallasz majd rólam”

– írta feleségének, aki értesítette a hatóságokat.

A férfi ellen kiadott európai körözést szemmel tartó olasz hatóságok biztosak voltan abban, hogy ha Bachir Hadjhadj Olaszországon keresztül próbál meg visszajutni Belgiumba, a római Termini pályaudvar lehet az egyik állomása.

Tankönyvi példája az észak-afrikai „menekültnek”?

Útvonala rekonstruálása szerint a férfi Algériából illegális bevándorlók csoportjával hajóval átkelt Szardínia szigetére. Ide szeptember 24-25-én érkezett meg, majd a szardíniai Cagliari kikötőjéből október 4-én komphajóval átkelt a Rómától nem messzi Civitavecchiába, innen pedig az olasz fővárosba utazott tovább. Zsebében megtalálták a kompjegyet. A hatóságok szerint a Termini pályaudvarnál algériai bűnözőkkel próbált kapcsolatot teremteni, valószínűleg hamis útlevél beszerzése céljából.

Az MTI szerint szintén pénteken az olasz hatóságok terrorizmus gyanújával egy 52 éves marokkóit is kiutasítottak az umbriai Citta di Castello városából. Év eleje óta ő volt a hetvenkettedik, 2015 óta pedig a 214. személy, akit a terrorizmus puszta gyanúja miatt belügyminiszteri rendelettel kiutasítottak az országból.

(Sümeghi Lóránt, 888.hu)

Ez ám a SAJTÓSZABADSÁG! Guardian: Nem engedhetjük, hogy a muszlimokról negatívan írjanak

POMPÁS! Továbbra is lehet mosogatni Londonban – Brexit: a kilépés után is maradhatnak az uniós munkavállalók