in ,

OLASZ FORDULAT – Pár hét kormányzás után már a Liga a legnépszerűbb párt Olaszországban

A bevándorlásellenes olasz kormánykoalíció második erejének számító jobboldali Liga átvette a vezetést a közvélemény-kutatásokban

A bevándorlásellenes olasz kormánykoalíció második erejének számító jobboldali Liga átvette a vezetést a közvélemény-kutatásokban.

Alig három hét telt el az új olasz kormány megalakulása óta, de ezalatt Matteo Salvini belügyminiszter és pártelnök alaposan felkavarta az európai politika állóvizét, borsot törve a migránssimogató brüsszeliták és Soros György orra alá, bizonyítva, hogy megvédhetők a tengeri határszakaszok is.

Matteo Salvini

Fotó: AFP

Az Aquarius mentőhajó kikötésének megtiltásával és a tömeges kitoloncolások végrehajtásának szándékával az olasz bevándorláspolitika gyakorlatilag 180 fokos fordulatot vett, amit nemcsak a szakértők, hanem láthatóan a választók is Matteo Salvini érdemének tekintenek.

Az olasz jobboldal legnagyobb erejének számító Liga (Lega) ennek köszönhetően – először a történetében – átvette a vezetést a közvélemény-kutatásokban.

Az SWG legfrissebb felmérése szerint a Salvini vezette Liga a márciusi választások óta mintegy 10 százalékot erősödött, népszerűségben pedig beérte koalíciós partnerét, a baloldali populista Öt Csillag Mozgalmat.

A közvélemény-kutatás alapján a Liga jelenleg 29,2%-on, az Öt Csillag Mozgalom pedig 29 százalékon áll. Őket a korábbi baloldali kormánypárt, a Demokrata Párt követi 18,8%-kal.

(forrás: Bertha László, 888.hu)

Az első Sajtóklub Lovas István nélkül. :(

Orbán Viktor: A kommunizmus valódi arcát Gulágnak hívják