in

„Oktatásegészségügy” – Ötödik lett a Semmelweis Egyetem az uniós tagállamok egyetemeit rangsoroló listán

Előkelő helyen végzett a Semmelweis Egyetem a az uniós tagállamok egyetemeit rangsoroló listán

 

Előkelő helyen végzett a Semmelweis Egyetem a az uniós tagállamok egyetemeit rangsoroló listán. Ezúttal a 2004 óta csatlakozott tagállamokat vették most sorra, a Semmelweis Egyetem 53 intézmény közül végzett az ötödik helyen.

 A lista öt szempont alapján készült: oktatási környezet, kutatás, idézettség, ipari bevételek, valamint nemzetközi orientáció – hangzott el az M1 Ma este című műsorában.

Hermann Péter a Semmelweis Egyetem oktatási rektorhelyettese többek között arról is beszélt, hogy az egyetemen 7-8000 ember dolgozik, és mintegy 11 ezer hallgató jár az egyetemre, ebből valamivel több mint háromezren  külföldről érkeztek, több mint hetven országból. Megjegyezte, az orvosképzés iránt a fiatalok folyamatosan érdeklődnek.

A Semmelweis Egyetem orvosi kara 1769-ben alakult Nagyszombaton, azóta folyamatosan részt vesz orvos-egészségtudományi képzésben. Arra kérdésre, hogy a rektor az egyetem történetével kapcsolatban mire a legbüszkébb, úgy válaszolt, arra a szellemi tőkére, amit a Semmelweis Egyetemen végzettek tudtak adni az orvostudománynak.
(hirado.hu)

Megint nem stadion! – Folytatódik a füzéri vár újjáépítése

Kásler és a Tízparancsolat – Isten medicinája