in ,

Ő IS BELÁTTA! – Németh Sándor: Nincs Orbánnál alkalmasabb vezető

Objektív tény, hogy nincs olyan személy az ellenzéki oldalon, aki Orbán Viktorhoz hasonlóan alkalmas volna az ország vezetésére

Objektív tény, hogy nincs olyan személy az ellenzéki oldalon, aki Orbán Viktorhoz hasonlóan alkalmas volna az ország vezetésére – nyilatkozta a Magyar Időknek adott interjújában Németh Sándor. A Hit Gyülekezete vezető lelkésze arról is beszélt, a „szemünk előtt zajlik a demokratikus legtimitás nélküli, önkinevezett világelit által kitervelt szuperállam és a nemzetállamok küzdelme”, utóbbiban Orbán Viktornak központi szerepe van, mert politikájának eddigi társadalmi támogatottsága a nemzetállami koncepció életképességét bizonyítja.

Németh Sándor arról is beszélt, a vallás elleni támadások ellenkező hatást váltottak ki: a hívő emberek részt akarnak venni a közéletben, a politikában, és olyanokat szeretnének megválasztani, akik a kereszténység védelmét is vállalják.

Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezető lelkésze a Magyar Időknek adott interjúban arról beszélt, véleménye szerint a hódmezővásárhelyi független polgármesterjelölt győzelme után, egyfajta erőlködés zajlik, hogy megvalósuljon az ellenzéki összefogás, viszont nincs olyan program, amely az MSZP-t, a Jobbikot, a DK-t és az LMP-t egyesíteni tudná. Mint fogalmazott, az ellenzéki pártoknak „feltétlenül szükséges lenne egy olyan perspektívát mutatniuk a magyar társadalom számára, ami több annál, mint a hatalom puszta akarása”.

A lelkész arról is beszélt, az unió a fennállása óta talán most éli át a legmélyebb válságát. Miközben a hagyományos keresztény értékek háttérbe szorulnak, a migráció, a felülről vezérelt keveredés egyre nagyobb hangsúlyt kap. Németh Sándor szerint az ellenzéki pártok „nem vallanak nyíltan színt”, de valójában támogatják a migrációs, globalista szándékokat. Mi viszont figyelünk arra, hogy a pártok programjaiban miként jelennek meg a számunkra fontos értékek.

Németh Sándor úgy fogalmazott

számunkra fontos szempont a kormányzásra való képesség, és ez egyértelműen a jelenlegi miniszterelnök mellett szól. Objektív tény, hogy nincs olyan személy az ellenzéki oldalon, aki Orbán Viktorhoz hasonlóan alkalmas volna az ország vezetésére.

A vallási vezető arról is beszélt, a kommunista rendszerben csak akkor engedték a közéletbe a hívő embert, ha „alkalmazkodott a materialista elvárásokhoz”, mára azonban kialakulóban van egy emancipált, öntudatos keresztény életstílus, magatartás, amely nem engedi, hogy megfélemlítsék. Mint megjegyezte, erre bizonyíték Donald Trump megválasztása is, amelyben az amerikai keresztény közösségeknek jelentős szerepük volt. Kiemelte, hogy ez a folyamat Európában is jelen van, „már nem tűrik szótlanul azt, hogy az úgynevezett liberális mainstream a világnézeti meggyőződésük miatt kirekessze őket”. Németh Sándor szerint a vallás elleni támadások ellenkező hatást váltottak ki: a hívő emberek részt akarnak venni a közéletben, a politikában, és olyanokat szeretnének megválasztani, akik a kereszténység védelmét is vállalják.

A lelkész arról is beszélt, a „szemünk előtt zajlik a demokratikus legitimitás nélküli, önkinevezett világelit által kitervelt szuperállam és a nemzetállamok küzdelme”, utóbbiakat minden eszközzel meg akarják gyengíteni, ezért „a megbízható, senkinek sem felelős káderekkel feltöltött intézményeket ruházzák fel hatalommal”. Kiemelte, ebben a küzdelemben Orbán Viktornak központi szerepe van, mert politikájának eddigi társadalmi támogatottsága a nemzetállami koncepció életképességét bizonyítja, és olyan – nehezen cáfolható – érveket fogalmaz meg e koncepció mellett, amely világszerte sokak érdeklődését és szimpátiáját kivívta. Emiatt támadják minden fronton.

Németh Sándor úgy fogalmazott,

a keresztény értékrendben nem válik élesen külön a türelem az igazságosságtól. Ha elveszik a hazánkat vagy bántalmazzák az itt élő embereket, nem mondhatom azt, hogy legyetek továbbra is türelmesek. Magyarországon szerintem – a főként külföldről hallott vádakkal ellentétben – nincs idegengyűlölet, sőt inkább idegenkultusz van.

A teljes interjú itt olvaható.

Forrás: Magyar Idők; fotó: hithirado.hu
(pestisracok.hu)

LEBUKTAK – Az ellenzék emberei keresik a budapesti ingatlanokat a migránsok betelepítése érdekében

Négy migráns összever, kirabol és molesztál egy fiatal lányt Ausztriában – videó