in ,

Nyomi ellenzék – Vácott is kinyiffanni látszik az ellenzéki összefogás

Belháború a baloldalon: Vácott már egymást marják a pozíciókért

Vác városában egymásnak mentek a baloldali pártok azután, hogy a DK budapesti pártközpontja saját jelöltjét kényszerítette a helyi alapszervezetre.

 

Komoly nézeteltérés alakult ki Vácott, ahol Váci szívvel néven jött létre egy új baloldali választási szövetség, miután kiderült, hogy a pártok helyi alapszervezetei más személyt tartanak alkalmasnak, mint a budapesti pártközpontok. A múlt héten borult a bili a Pest megyei városban, ugyanis július 25-én még úgy tűnt, Matkovich Ilona lehet a baloldali pártok által támogatott egyetlen jelölt, aki tavasszal az LMP színeiben szeretett volna országgyűlési mandátumhoz jutni, ám a választáson alulmaradt. Ugyanezen a napon bejelentkezett egy helyi ügyvéd, dr. Néveri István is, akit civilek támogatnak, és kampányának első perceiben egyértelművé vált, hogy számít a baloldali-liberális pártok támogatására is. Ez azért érdekes, mert utóbbi mögé kész volt felsorakozni az MSZP és a DK helyi szervezete is.

A Gyurcsány-párt pesti elnöksége ezen annyira felháborodott, hogy felszólította helyi híveit, hogy igenis az összefogás közös jelöltje mögött sorakozzanak fel. Erre válaszul a DK váci elnöke lemondott, megunva Gyurcsányék kézi vezérlését és többen a pártból is kiléptek – írja a Híradó. A helyzet annyira elmérgesedett, hogy a váci MSZP a Facebook-oldalán bejelentette, hogy Csereklye Károly a Vác Városért Választási Egyesület elnöke, dr. Bóth János, a váci MSZP elnöke és Krauze István volt DK elnök Váci Szívvel néven választási mozgalmat indít.

Elmondásuk szerint az ellenzéki együttműködés kudarcra van ítélve, amiben nem fognak részt venni és nem támogatják a DK, az LMP és a Momentum jelöltjét, Matkovich Ilonát, aki korábban már bukta az országgyűlési választást.

 

(Bokor Gábor, 888.hu)

Olyan „rossz” a magyar egészségügy, hogy az ikrek szétválasztását kizárólag a magyarok merték elvállalni a Világon!

Nem stadion – A napokban kapják meg emelt bérüket az egészségügyi szakdolgozók