in , ,

Nyílt levél Dobrev Klárának Orbán „vereségéről” – Kedves Klára!

Kedves Gyurcsányné

Kedves Dobrev Klára!

 

Rövid lesz az üzenet, nincs kedvünk túl sokat, és hosszan írni Önnek.

Először is egy idézet Öntől:

Tegnap estig Orbán Viktor még hihette azt, hogy a vétó ügyében elszenvedett vereségét talán képes lehet majd győzelemként tálalni Magyarországon, de ez a lehetőség tegnap elúszott.

 

 

Szeretnék Önnek válaszolni a fentiekre.

Első idézet Soros Györgytől:

Még Soros György amerikai milliárdos is elismerte, hogy Orbán Viktor miniszterelnök hatalmas diadalt aratott az uniós csúcson. A hazánkat rendszeresen támadó üzletember a Project Syndicate nevű oldalon megjelent véleménycikkében fejtette ki nézeteit. Írásában kiemelte, hogy míg Magyarország és Lengyelország a költségvetés és a helyreállítási alap tekintetében győzött, addig ő veszített. Hozzátette, a kudarc azért is fájdalmas számára, mert a döntés ellen már semmit sem tehet. A spekuláns megjegyezte azt is, hogy a saját szempontjából a magyar-német-lengyel egyezmény a lehető legrosszabb verzió.

 

Második idézet Vásárhelyi Máriától:

Vásárhelyi Mária szerint a magyarországi baloldal súlyos vereséget szenvedett. 

Ha ez a győzelem, akkor milyen lenne a vereség? – kérdezi Facebook-posztjában a baloldali EP-képviselőket Vásárhelyi Mária, a magyarországi baloldal egyik leghangosabb szószólója, Soros György elkötelezett embere. A bejegyzés előzménye, hogy Gyurcsányné és Ujhelyi István is el akarta hitetni a baloldal híveivel, hogy a magyar-lengyel-német megegyezés az ő győzelmüket jelenti. Ahogy megírtuk: ez egyáltalán nem így van, Magyarország és Orbán Viktor győzött, Angela Merkel elfogadta a magyar és a lengyel miniszterelnök minden feltételét. Vásárhelyi Mária szerint is ez történt – csak ő nem örül neki.

„Az EU, mint 10 éve mindig, most is cserbenhagyta a magyar demokratákat” – írja Vásárhelyi Mária, demokratákon szokás szerint saját magukat, a magyarországi baloldalt értve. Aztán azon panaszkodik, hogy Angela Merkel – Vásárhelyi szavaival – „elvtelen kompromisszumot” kötött Orbán Viktorral, akit persze a szokásos diktátorozással próbál támadni.

 

Harmadik idézet Hadházy Ákostól:

Az EU nem meghajol, hanem lefekszik Orbán Viktor előtt. Ha az EU elfogadja a most kiszivárgott egyezséget Orbánnal, az nem kompromisszum, hanem meghajlás, sőt lefekvés a magyar miniszterelnök előtt. Amit eddig tudunk, aszerint minimum további két évig szabadon lophatja az EU pénzét és finanszírozhatja belőle az EU-t szétverni szándékozó autokrata politikát

 

 

Negyedik idézet Konok Pétertől:
Íme a videó:

 

Ötödik idézet Tölgyessy Pétertől:

Tölgyessy Péter: Orbán világméretű politikussá nőtte ki magát. 

Orbán világméretű politikussá nőtte ki magát, a nemzetközi jelentősége csak Puskás Öcsiéhez fogható. A világ műveltebb részén mindenki ismeri a nevét, és ez kevés magyarral fordult elő.

 

 

Hatodik idézet Róna Pétertől:

Róna Péter: Orbán teljesen vert helyzetből tudott eredményt kihozni.

„Amit most Orbán Viktor Brüsszelben elért, azt talán csak a francia minisztertanács egykori elnökének, Talleyrand-nak sikerült, amikor nem sokkal Napóleon veresége után visszaállította Franciaország helyét az európai politikai rendszerben. Az unió Orbán Viktor tevékenysége nyomán értékközösségből érdekközösséggé vált, tehát Orbánnak sikerült teljesen újradefiniálnia az Európai Unió lényegét” – véli Róna Péter.

A neves közgazdászt Bolgár György kérdezte a Klubrádió műsorában péntek este. Róna Péter úgy fogalmazott:

ORBÁN VIKTOR EGY TELJESEN VERT HELYZETBŐL TUDOTT ELKÉPESZTŐ EREDMÉNYT KIHOZNI.

 


 

Eddig az idézetek, kedves Dobrev Klára.

 

Reméljük kimerítő választ tudtunk adni Önnek.

 

Tisztelettel,

 

A mindenszo.hu szerkesztő Csapata

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Bayer Zsolt üzent az MSZP-nek: ez nem színvonal! Videó

Na, végre! Szabó Tímea díjat kapott Nacsa Lőrinctől! Mutatjuk!