in , ,

Novák Katalin totál becsicskította a kordonbontókat – Személyesen beszélt velük – Videó

A köztársasági elnök a Sándor-palota előtt beszélgetett a tanárokkal és a diákokkal, akik az épületen belül akartak tiltakozni.

Szokatlan jelenetek zajlottak le vasárnap a Sándor-palotánál, miután a státusztörvény ellen tiltakozó tanárok és diákok a köztársasági elnöki hivatal nyílt napját kihasználva akartak az épületen belül tiltakozni – adta hírül a Telex.

Csakhogy miközben sorban álltak, hogy bejussanak az épületbe,

megjelent Novák Katalin köztársasági elnök, hogy beszélgessen velük.

A meglepett tiltakozók és Novák Katalin között egy az elmúlt hetek eseményeihez cseppet sem hasonlító párbeszéd kezdődött, amelyben az államfő kérdésére a tanárok elmondták mi a problémájuk a státustörvénnyel és általában az oktatás jelenlegi helyzetével.

Meglepő módon még a legutóbb a tiltakozókat hergelő Pankotai Lili is inkább egy kérdést tett fel. A tiltakozók egy része szerint ugyanakkor a pedagógus-életpályamodell egy „hatalmas kamu”, és nem az a megoldás, hogy a köztársasági elnök kijön a Sándor-palota elé és „leereszkedik” hozzájuk. Ezt az észrevételt Novák Katalin sértőnek nevezte, hiszen mint mondta, éppen azért jött ki az utcára, hogy meghallgassa a véleményüket.

Novák Katalin elmondta:

teljesen egyetért azzal a kritikával, hogy alacsony a tanárok bére, és ezt meg kellene emelni, függetlenül az uniós forrásoktól.

A tiltakozók azt is kérték a köztársasági elnöktől, hogy ne írja alá a törvényt, de az államfő közölte, hogy nyilván ilyen ígéretet nem tehet.

Az esetről készült videót itt nézheti meg: 

 

 

 

 

(Mandi)

 

 

 

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Súlyos amerikai szivárogtatás: Zelenszkij fel akarta robbantani a Barátság kőolajvezetéket, hogy tönkre tegye Magyarország iparát

A baloldalnak még mindig nem megy a helyesírás – Az egész ország Pankotai Lilin röhög