in ,

Novák Katalin: engem a magyar emberek problémái és kérdései foglalkoztatnak nap mint nap – Videó

A köztársasági elnök elmondta: hetente találkoznak Orbán Viktorral, akivel – mint fogalmazott – egyenrangú, kiegyensúlyozott kapcsolatban van.

Ukrajnai útjáról, a kárpátaljai magyarokról, a pedagógusok helyzetéről, a családi értékekről és a családok támogatásának fontosságáról is beszélt a TV2 Tények című műsorában Novák Katalin.

 

ÍME AZ INTERJÚ:

A köztársasági elnök az interjúban reményét fejezte ki, hogy a kétévnyi koronavírus-járvány, a háború és annak minden gazdasági következménye ellenére  a magyarok legalább karácsonykor tudnak egymásra és a szeretet megélésére koncentrálni a családban. Az államfő úgy fogalmazott: megérinti, ha nehéz helyzetben, szinte láthatatlanul élő magyar családokkal találkozik, vagy épp az, amikor Kárpátalján a beregszászi református templom első adventi istentiszteletén egy kismamát látott énekelni.

Elmondta: „abban, hogy vannak olyanok, akik a háborús helyzetben is mernek és akarnak gyermeket vállalni, egyszerre van ott a mélység, a nehézség, a fájdalom, és a reménység is, amit egy új élet hordoz”.

Az ukrajnai háborúra térve a köztársasági elnök elmondta:

Ukrajna egy szomszédos ország, amelyet megtámadott a szomszédja,

Oroszország, és ebben a helyzetben egyfelől szeretnénk kifejezni az irántuk való szolidaritást, másfelől kapcsolódni egy ilyen humanitárius akcióhoz számára olyan lehetőség volt, amiben szerette volna Magyarország támogatását kifejezésre juttatni.

„Engem a magyar emberek problémái és kérdései foglalkoztatnak nap mint nap, és azon gondolkodom, hogy köztársasági elnökként mit tehetek annak érdekében, hogy érezzük: több dolog az, ami összeköt, mint ami elválaszt és megkülönböztet minket”  – hangsúlyozta a köztársasági elnök.

 

 

(mandiner.hu)

Megint igaza van – Trump „hanyatló nemzetnek” nevezte Amerikát karácsonyi üzenetében

Agyhalál – Saját államot alapít Uri Geller