in ,

Nohiszen: amerikai hátszéllel váltana ellenzéket Márki-Zay Péter

HÓDMEZŐVÁSÁRHELY POLGÁRMESTERE ALIGHA ÜTHETI KI A NYEREGBŐL GYURCSÁNYT

– A Szabad Európa és a 444.hu, azaz az amerikai, globalista sajtó propagandája magyarázza meg Márki-Zay Péter tetteit. Ezek az orgánumok most azzal támadják a baloldali ellenzéket, hogy nem használják ki a kata módosítása és a rezsicsökkentés miatti elégedetlenséget, teszik ezt ráadásul a kormány kérésére. Ennek a propagandának a segítségével Márki-Zay újra az ellenzékváltással próbálkozik, első számú célpontja pedig Gyurcsány Ferenc – mondta lapunknak Kiszelly Zoltán arról, hogy Hódmezővásárhely polgármestere a napokban durván nekirontott a DK elnökének, akivel áprilisban még közösen vágott neki a választásnak.

Ismert: Márki-Zay Péter a hétvégén jelentette be, hogy az általa vezetett Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) többé nem támogatja az időközi választásokon a DK jelöltjeit, mert a párt „több alkalommal ráindult ellenzéki jelöltekre, megosztva az ellenzéki szavazatokat.” Sőt, az MMM szerint Gyurcsány Ferenc áprilisban valójában nem is akarta leváltani a kormányt, ráadásul hiteltelen alternatíva egy olyan ember, akinek „hatalma idején azonosítószám nélküli rendőrök földön fekvő ártalmatlan embereket rugdosnak és ütlegelnek.”

– Hiteles alternatívát teremtünk – hangoztatta Márki-Zay Péter, miközben egykori szövetségese ellen fordult. – Hódmezővásárhely polgármesterével szívesen beszélgetünk Hódmezővásárhely ügyeiről, de csak arról, ugyanis korábbi országos politikai szerepvállalása és megszólalásai minden idők legnagyobb fideszes kétharmadához vezettek – reagált a DK.

A baloldal Gyurcsány Ferenccel soha nem fog nyerni, így ha őt most nem ütik ki a nyeregből, akkor a következő négy évben ugyanaz lesz, mint eddig volt: se kiköpni, se lenyelni nem tudják

– mondta a Századvég Politikai Elemzések Központjának igazgatója. Hangsúlyozta: nem véletlen, hogy mindeközben Gyurcsány Ferenc is elkezdte a „készülünk” kampányát, aminek részleteiről bár egyelőre nem sokat tudni, az biztos: a DK elnökének célja, hogy bebetonozza, sőt tovább erősítse hatalmát a baloldalon.

– Gyurcsány a Jobbik-árvákat, az elbizonytalanodott ellenzékieket akarja megszólítani, nekik próbál meg valamilyen cselekvési lehetőséget felkínálni, hogy a jelenleg öt-hat százalékon álló pártját a vízválasztó, 2024-es EP-választásra hét-nyolc-kilenc százalékra tornássza fel – mondta Kiszelly Zoltán, aki felvetésünkre úgy vélekedett, hogy Márki-Zay Péter a globalista sajtó segítségével sem tudja véghezvinni az ellenzékváltást, illetve kiütni a nyeregből Gyurcsányt.

– A magyar politika parlamentközpontú, azaz az emberek alapvetően a parlamenti pártokat ismerik, és tőlük várják a politika alakítását. Párt, de főként parlamenti párt nélkül Márki-Zay Péter nem lesz képes megdönteni a jelenlegi ellenzék hatalmát – fogalmazott a politológus, aki szerint Hódmezővásárhely polgármesterének legfeljebb 2024-re sikerülhet saját pártot létrehoznia, de addigra Gyurcsány is megerősíti magát.

– A globalista sajtó célja pedig, hogy megdöntesse azt a magyar kormányt, amelyik Oroszország és Kína felé is nyitott, így a méregdrága amerikai LNG helyett akár vezetékes orosz olajat és gázt tud vásárolni – összegzett lapunknak Kiszelly Zoltán.

Gyurcsány tagozatai

Gyurcsány megmondta, hogy újra készülődik, vissza akar térni a hatalomba, és ehhez most ismét össze is terelte az összes kis tagozatát – így kommentálta a Fidesz az ellenzéki pártok hétfői, a parlament rendkívüli összehívásáról szóló kezdeményezését. A nagyobbik kormánypárt közleményben azt írta, a választások után szétesett és egymásnak eső baloldali pártok mostanra „szolgaian azt csinálják”, amit Gyurcsány Ferenc mond nekik, és neki készítik elő a terepet. Európa a háború és a brüsszeli szankció következményeit szenvedi, háborús infláció, háborús gazdasági és energiaválság alakult ki. Ha a baloldalon múlna, ez a válság már elsöpörte volna Magyarországot, mert a baloldal háborúba akarja sodorni az országot és a háború árát is teljesen az emberekkel fizettetné meg – közölte a Fidesz, aláhúzva: a magyar családokat Európában egyedülálló intézkedések védik az árak, az energiaárak drasztikus emelkedésétől.

 

 

 

 

 

 

(Bákonyi Ádám, magyarnemzet.hu)

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal!

Bayer Zolt – Makizaj papizik

Budapestnek annyi! Baloldali dugódíj: ha torlódásba kerülsz a fővárosban, akkor fizess!