in ,

Nocsak, nocsak – Ungár Péter elismerte, hazudtak a kampányban

Mi euróellenesek vagyunk, de nem akartunk mindent fékezni.

Mi euróellenesek vagyunk, de nem akartunk mindent fékezni.  Aki azt mondja, hogy pár éven belül be lehet vezetni itthon az eurót, az igaztalant állít a választóknak – mondta a Telexnek adott, ma megjelent interjújában Ungár Péter, ezzel beismerve pártja hazugságait.

A baloldal azt ígérte a választások előtt, hogy hatalomra kerülve öt éven belül bevezetnék az eurót. Ehhez képest Ungár Péter a mai Telex interjúban bevallotta, hogy aki az euró bevezetését állítja, az hazudik.  Az LMP-s politikus  arról is beszélt az interjúban, hogy az ekkora arányú baloldali vereséget önfelmentés a médiakörnyezetre fogni. Hibának tartja például, hogy egy budapesti zárt elit rétegnek politizált az ellenzék, azon kívül pedig senkit nem érdekelt a vekengésük. Ungár Péter Gyurcsány Ferencet egyébként megvédte az interjúban,  ahogy fogalmazott, szerinte a gyurcsányozás most egy hisztérikus reakció arra, hogy ne kelljen gondolkodniuk arról, hogy mit rontottak el.

Gyurcsány Ferenc a legnagyobb ellenzéki párt elnöke volt az említett dunaújvárosi időközi választás idején is –

emlékeztetett Ungár Péter, aki az interjú során többször példálózott azzal a ténnyel, hogy miután a Jobbik 2018-ban az első – és mindeddig egyetlen – egyéni győzelmét aratta országgyűlési választáson a Fejér megyei 4. számú választókerületben, 2022-ben a választókerületet visszahódította a Fidesz.  Az ellenzéki poltikus szerint beszédes, hogy 2019-ben a regnáló országgyűlési képviselő Pintér Tamást, immáron az egész baloldal támogatásával választották meg polgármesternek, majd az üresedés miatt kiírt időközin is nyert a baloldal közös jelöltje, aki a jobbikos Kálló Gergely volt. A politikus most ezer szavazattal maradt le a fideszes Galambos Lajos mögött.  Karácsony Gergely főpolgármesterrel kapcsolatban az LMP-s politikus közölte,  csak akkor támogatnák a két év múlva esedékes önkormányzati választásokon, ha garanciákat kapnának tőle,  hogy az ő érdekeiket is képviseli majd, de a tapasztalatuk nem azt mutatja, hogy ez reális.

 

(pestisracok.hu)

 

 

Add tovább!

Hoppá! Megszólalt a D-209-es is! Medgyessy Péter szerint Orbán Viktor erős és koncepciózus vezető, akitől az ellenzék tanulhatna

Megint „elszigetelődtünk” – Matteo Salvinivel is találkozott Orbán Viktor Rómában