in ,

Nocsak, helyzet van? Szijjártó Péter egyeztetett a Gazprom vezetőjével

Magyarországnak továbbra sem lesznek energiaellátási problémái.

„Amikor felmerültek olyan hírek, hogy egyes országokba a Gazprom leállítja a szállítást, telefonon beszéltem a társaság vezérigazgatójával, valamint Oroszország energiaellátásért is felelős miniszterelnök-helyettesével, akik egyaránt biztosítottak arról, Magyarország felé teljesíteni fogják szerződéses kötelezettségeiket” – mondta Szijjártó Péter külügyminiszter a Kossuth Rádióban adott vasárnapi interjújában, hozzátéve, hogy sok más nyugat-európai vállalathoz hasonlóan az MVM is olyan módon fizet a földgázért, amit a szállító előír. Tájékoztatása szerint Magyarországnak hosszú távú, tizenöt éves gázvásárlási szerződése van a Gazprommal. Magyarország földgázellátása, és összességében az ország energiaellátása teljesen biztos alapokon áll.

„A földgáz és a kőolaj is minden nap szerződés szerint, menetrend szerint, zavartalanul és mindenfajta fennakadás nélkül érkezett”

– állította a politikus.

A globális minimumadó újra munkahelyeket sodorna veszélybe

Szijjártó beszélt a globális minimumadóról is, amelyet a magyar kormány megvétózott a héten, így egyelőre nem biztos, hogy jövőre be tudják vezetni Európában.

„Közép-Európában a fegyelmezett költségvetési politikának köszönhetően Európa legalacsonyabb társasági adóit kell fizetni, 

a globális minimumadó kivetése Magyarországon komoly adóemeléssel és munkahelyek tízezreinek veszélybe kerülésével járna”

– jelentette ki a politikus, aki szerint a globális minimumadó újra munkahelyeket sodorna veszélybe világszerte, ráadásul a termelő vállalatok adóterheinek növekedése újabb áremelkedéseket okozna, újabb lökést adva az inflációnak.

(MTI)

 

 

Add tovább!

Hont András szerint a Ryanair igazgatója egy “f*sz” – Videó

Mindeközben Srí Lanka összeomlott: egyre aggasztóbb Srí Lanka helyzete – Se benzin, se kaja