in ,

Nocsak: Gulyás Márton szerint a baloldali vendégei cenzúrázzák a műsorát, a jobboldaliak nem

Több mint árulkodó bejegyzés jelent meg Gulyás Márton radikális baloldali aktivista Slejmshow nevű mikroblogján

Több mint árulkodó bejegyzés jelent meg Gulyás Márton radikális baloldali aktivista Slejmshow nevű mikroblogján, a Tumblr felületén. Gulyás ebben a baloldal kettős mércéjét és képmutatását emelte ki, akarva-akaratlanul rámutatva arra, hogy ők azok, akik folyamatosan sajtószabadságot és átláthatóságot követelnek, miközben ezeket magukra nézve a legkisebb mértékben sem tartják kötelező érvényűnek.

 

 

Gulyás Márton bejegyzése legelején kiemeli, hogy a Partizán nevű, YouTube-on futó műsorának A KORMÁNYPÁRTI VENDÉGEI SOHA, SEMMILYEN PANASSZAL NEM ÉLTEK AZ INTERJÚIKKAL KAPCSOLATBAN, SOHA, SEMMILYEN VÁLTOZTATÁSI KÖVETELÉSSEL, CENZÚRÁVAL NEM ÁLLTAK ELŐ AZ INTERJÚT KÖVETŐEN, ezzel szemben a baloldal részéről többedszerre futnak bele olyan helyzetekbe, amelyeket a radikális baloldali aktivista el sem tudott korábban képzelni.

 

Gulyás ezt követően felsorolja a műsorával szemben alkalmazott cenzúra különböző lépcsőfokait: AZ ADÁSNAPON LEMONDOTT INTERJÚ (nem váratlan élethelyzet, egészségügyi okok miatt, hanem mert „beijedt” a közélettel kapcsolatban amúgy sarkos, éles megállapításokra bármikor kapható „popcsillag”), A LEGUTÓBBI ALANYA PEDIG KONKRÉTAN MEG AKARTA VÁGNI A MÁR SAJÁT IGÉNYEI SZERINT (KÜLSŐ HELYSZÍNEN, SMINKESSEL, FODRÁSSZAL) KÉSZÍTETT INTERJÚJÁT (!). 

Vele kapcsolatosan a radikális baloldali aktivista kiemeli: ráadásul olyan személyisége a magyar médiának, aki híresen kényes a szakmai integritására – csak épp képtelen ezt az őt kérdező számára is biztosítani, mert azt magasról leszarja. Végezetül hozzáfűzi Gulyás, hogy dolgozott a magyar színházi, filmes, politikai és most a média világában. Értékelése alapján ez utóbbi minden kétséget kizáróan a legsúlyosabban fertőzött a poszt-kádárista technokrácia/elit átmentett privilégiumaitól, és fogalma sincs, hogyan kellene ezzel megküzdeni, vagy reagálni rá. Természetesen nem tudhatjuk, hogy Gulyás Mártonnak ki volt ez az interjúalanya, de az mindenesetre beszédes, hogy a bejegyzése alá valaki betette Kálmán Olgának a fényképét, és az alatta lévő kommentek is egy Kálmán-interjúra utalnak.

 

A Partizán YouTube-csatornája alapján a gyurcsányista „független-objektív” médiamunkás-politikussal végül nem Gulyás Márton készített interjút, hanem egy bizonyos Tóth Jakab, aki az új kollégája, és ez volt a legelső interjúja a Partizánon. A március 12-én rögzített beszélgetés mindenesetre rendesen meg van vágva…

 

 

Miért pont most háborodott fel Gulyás Márton a baloldal cenzúrájára és kettős mércéjére?

Ennek az oka vélhetően az, hogy, ahogy arról az Origo is beszámolt, AZ EGYKORI SZÍNMŰVÉSZETIS DIÁKOK LETILTOTTÁK A RÓLUK KÉSZÜLT RIPORTFILMET, AMELYET AZ EGYÉBKÉNT VELÜK ELLENSÉGESNEK NEM NEVEZHETŐ GULYÁS MÁRTON AKART BEMUTATNI A PARTIZÁNON. A baloldali diákok személyiségi jogokra hivatkozva tiltották le a műsort, de a valódi ok az lehet, hogy A RIPORTFILM NEM VETNE JÓ FÉNYT AZ EGYETEMFOGLALÓKRA, és attól tartanak, a külföldi egyetemek visszalépnek a 150 hallgató támogatásától, akiknek – állítólag – diplomát ígértek, noha az Oktatási Hivataltól (OH) ehhez engedélyt nem kértek.

 

 

Gulyás Márton ellen egyébként 2020 januárjában vádat emelt a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség az Állami Számvevőszék (ÁSZ) épületének 2018. januári megrongálása miatt. AZ AKKOR KELETKEZETT KÁR MÉRTÉKE MINTEGY 6 MILLIÓ FORINT VOLT. A radikális baloldali aktivistát 2017-ben pedig 300 óra közmunkára ítélte a bíróság, mivel festékkel megrongálta a Sándor-palotát.

 

(origo.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Elindult a mozgalom: Tatáról is küldik Márki-Zay Péternek a megfejtett rejtvényeket a vidéki fideszesek

Rendkívüli videó: Philip: Miért nem lehet gyorsabban oltani? Ki a hibás? – Videó