in ,

No komment, megint átverték a magyarokat – Vonattal ment, de repülővel jött vissza Brüsszelből Cseh Katalin

Már meg sem lepődünk

Nagybetűs bejelentéssel hirdette meg Cseh Katalin momentumos EP-képviselő, hogy vonattal megy Brüsszelbe, a környezet kímélése érdekében. Azt már nem jelentette be, hogy pár nappal később már repülővel jön haza. Munkatársunk Ferihegyen látta a Donáth Annával érkező politikust.

Cseh Katalin, a Momentum frissen megválasztott EP-képviselője a minap nagybetűs üzenettel jelentette be: „VONATTAL MEGYEK BRÜSSZELBE! DE MIÉRT ILYEN HOSSZÚ, BONYOLULT ÉS DRÁGA? VÁLTOZTASSUNK!

Kifejtette: „Tudtátok, hogy vonatozni sokkal környezetkímélőbb, mint repülni? És azt is tudtátok, hogy Budapestről Brüsszelbe vonatozni tízszer annyi időbe, négyszer annyi pénzbe és ezerszer több bürokratikus szerencsétlenkedésbe kerül, mint a fapados géppel átreppenni? Vagy arról hallottatok már, hogy a vonaton utazóknak nem jár ugyanaz az európai utasbiztosítás, mint azoknak akik repülővel közlekednek? Én most azért vonatozok több mint húsz órán és négy átszálláson át Brüsszelbe, hogy felhívjam erre a tarthatatlan helyzetre a figyelmet. Kövessetek instán is, ahol élőben közvetítem a történéseket! Mert vegyük tudomásul: ez nem normális. Felelős európai döntéshozóként azért kell dolgoznunk, hogy ne legyen sokkal drágább, sokkal nehezebb és sokkal kevésbé biztonságos környezetkímélő módon élni. Csak így tudjuk elérni azt, hogy minél többen gondoljanak bolygónkra és környezetünkre a hétköznapok során is!”

Úgy tűnik azonban, Cseh Katalin nem retúrban gondolkodott a környezetbarát utazásról.

Munkatársunk csütörtök este Ferihegyen látta, hogy Cseh Katalin Donáth Anna képviselőtársával együtt brüsszeli repülőjárattal érkezett a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2A termináljára.

Korábbi vonatozós ígéretéről a Mérce is, és a 168 óra is írt.

A Cseh Katalint a reptéren szpottoló munkatársunk pénteken és szombaton is érdeklődött a politikusnál azzal kapcsolatban, hogy a jövőben, megválasztott EP-képviselőként inkább mégis a kevésbé környezetkímélő rendszeres repülést fogja választani a vonatozás helyett.

Megkereséseinkre egyelőre nem érkezett válasz.

(mandiner.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Kocsis Máté jó rendesen becsicskította Kálmán Olgát

Már mindenki ezen röhög! – Bayer Zsolték teljesen szétrollkodták az ellenzéki főpolgármester-jelölt választást – videó