in ,

No komment – Áldozathibáztatás felsőfokon: a nyugatiak szerint Fico tehet arról, hogy lelőtték

A The Guardian szerzője úgy véli, Robert Fico tehet a megosztottságról Szlovákiában, és mindegy, hogy túléli a merényletet vagy sem, zavargások jöhetnek az országban.

 

Nyugaton egyre több portál ír Robert Fico állítólagos felelősségéről a brutális merénylet ügyében, miközben a szlovák miniszterelnök még mindig az intenzív osztályon fekszik, súlyos állapotban. A The Guardian például azt állítja, Fico rendkívül megosztó személyiség, akinek nagy része volt az ország polarizálásában.

Függetlenül attól, hogy túléli-e, és újra hivatalba lép vagy sem, a már nyilvánvaló megosztottság széles körű polgári zavargásokhoz vezethet

– írja minimális empátia nélkül John Kampfner. Hozzátette, Fico a liberálisok legrosszabb rémálmát váltotta valóra, ő és Orbán Viktor személyében pedig két Vlagyimir Putyinnak szimpatikus vezető van Európa szívében. A szerző úgy véli, egyikük sem akar kilépni az EU-ból vagy a NATO-ból, inkább „belső tüskék” lennének.

 

A The Guardian hozzáállása persze nem annyira meglepő, korábban is írtunk arról, hogy a fősodratú média Fico lelövéséről szóló beszámolója nagyon eltér attól, ahogyan a centrista politikusok ellen irányuló erőszakos támadásokat szokta tárgyalni.

 

 

 

(Mandi)

 

  

 

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

 

Naháááát! Egy hét alatt közel 100 forinttal lett olcsóbb a benzin! Mindjárt 600 alatt van litere – Mi történt, Hernádi úr???

Bréking! Egy komplett kommunista hálózat+ex-Jobbikosok irányítják Magyar Péter kampányát – Mit szólnak ehhez a hívek????