in ,

Nincs tovább, vége! A németeknek annyi: a Die Grünen (Zöldek) lett a legnépszerűbb német párt

A Forsa közvélemény-kutató cég felmérése szerint Németországban nagyot erősödve a Die Grünen (Zöldek) vette át a pártok közötti vezetést.

A Forsa közvélemény-kutató cég felmérése szerint Németországban nagyot erősödve a Die Grünen (Zöldek) vette át a pártok közötti vezetést. A párt a legutóbbi felmérések szerint már huszonnyolc százalékon áll, szemben a másodikként szereplő CDU/CSU huszonegy százalékával.

A Forsa felmérése szerint drámai átrendeződés ment végbe a német politikában: az elmúlt napokban készült közvélemény-kutatásuk szerint a Zöldek átvették a vezetést, míg a CDU/CSU zuhanásba kezdett – tudta meg a Mandiner. A Zöldeket egy hét alatt 5 százalékpontot erősödve 28 százalékon mérik, a CDU/CSU ennyi idő alatt 7 százalékpontot gyengülve 21 százalékon áll a Forsa szerint. A szocdemek (SPD) tovább gyengülve 13 százalékon, a liberális szabaddemokraták (FDP) 12 százalékon, míg a rendszerkritikus jobboldali AfD 11 százalékon állnak. A szélsőbalos Linke 7 százalékot érne el a kutatás szerint. Az elmúlt napokban a CDU megnevezte kancellárjelöltjét, Armin Laschetet; míg a Zöldek Annalena Baerbockot jelölik kancellárnak az őszi szövetségi parlamenti választásra – ezek a döntések már befolyásolhatták a közvélemény-kutatás eredményeit is.

 

 

(pestisracok.hu)

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

A legnagyobb trollkodás! Fegyőr a Legyen Ön is Milliomosban! – Videó

Óvoda – Mondtuk, hogy ez lesz: Navalnijozás+Fudanegyetemezés