in , ,

Nincs baj az oktatással – Óriási magyar siker: elsöprő győzelmet arattak az ELTE diákjai a rangos versenyen

Az ELTE az első egyetem, melynek hallgatói a világ két legnagyobb perbeszédversenyét is megnyerték ugyanabban az évben

Európa legjelentősebb perbeszédversenyének döntője zajlott a Hágai Nemzetközi Bíróságon a múlt hétvégén. A Telders versenyen először nyert magyar csapat, és nemcsak a döntőben diadalmaskodtak, hanem elhozták a legjobb alperesnek és a legjobb szónoknak járó díjat is. A New York-i Jessup verseny sikereivel az Eötvös Loránd Tudományegyetem az első a világon, mely ugyanabban az évben a két legrangosabb perbeszédversenyen is győzni tudott.

 

Az Állam- és Jogtudományi kar csoportja a korábbi években már nyert egyéni díjat, valamint kiváló pontszámokkal jutott tovább a legjobb csapatok közé, ám ez az első alkalom, hogy a magyar csapat – Balogh Dóra, Máté Dávid, Schultz Balázs Dániel és Tóth Franciska – a döntőben mérethette meg magát, és legyőzte a korábbi években többször is bajnoki címet szerzett University of Leiden csapatát – emelte ki közleményében az ELTE.

elte-ajk

A versenyen az alperesi oldal elnyerte a legjobb alperesi szóbeli szereplésért járó első díjat, Tóth Franciska kapta a legjobb szónok díját, a csapat felperesi oldala pedig hetedik helyezett lett. A magyar versenyzőket dr. Kajtár Gábor, a nemzetközi jogi tanszék adjunktusa, dr. Sulyok Katalin tanársegéd, dr. Mordivoglia Clio ügyvédjelölt és dr. Bazánth Barbara, az Emberi Jogok Európai Bíróságának gyakornoka készítette fel a múlt héten 42. alkalommal megrendezett perversenyre.

Az ELTE ÁJK csapata az elődöntők során Hollandia, Franciaország, Bulgária és Törökország ellen mérkőzött meg. A tagok másodéves jogi egyetemistaként a legfiatalabb versenyzők voltak a döntő folyamán, mert az ellenfelek jellemzően már mesterképzésben részt vevő egyetemi hallgatók voltak. Bár egyéni díjakat korábban is hozott magyar csapat, ez az első alkalom, hogy a Telders-en a győzelemig jutottak.

Fotók: facebook.com/teldersmoot.

(femina.hu)

„Gratulálunk” Angyalföld! – A hazáját utáló Alföldi Róbert Angyalföld díszpolgára lett

Hatalmas magyar siker! A világ idei legjobb idejével nyert Katinka