in

Niedermüller kirakta őket, a kormány meg támogatást ad nekik – Rendkívüli támogatást kapott a 100 Tagú Cigányzenekar

A koronavírus járvány ideje alatt Niedermüller Péter, VII. kerületi ellenzéki polgármester elküldte a zenekart abból az épületből, ahol több mint egy évtizedig próbáltak és készültek az előadásokra.

A 100 Tagú Cigányzenekar egyedi, magyar értéket képvisel, ezért az emberi erőforrások minisztere 30 millió forint rendkívüli támogatást adott a zenekar számára – áll az EMMI közleményében.

A Magyar Örökség és Hungarikum díjas 100 Tagú Cigányzenekar számos hazai és nemzetközi elismeréssel rendelkezik. 1985-ben alakult meg, immár 36. éve működik. Hagyományőrző előadásaikkal bejárták az egész világot és a magyar cigányzene utánozhatatlan művészetével ismertették meg a zenekedvelőket.

A koronavírus járvány ideje alatt a budapesti  VII. kerületi ellenzéki polgármester elküldte a zenekart abból az épületből, ahol több mint egy évtizedig próbáltak és készültek az előadásokra. Ezt követően Prof. Dr. Kásler Miklós elrendelte, hogy a zenekar számára egy méltó és végleges helyszínt biztosítson a kultúráért felelős államtitkárság. Ennek az épületnek a keresése zajlik jelenleg. Tovább nehezíti a zenekar helyzetét, hogy a járvány miatt a tavalyi évben kevés koncert megtartására volt lehetőségük.

(MTI-OS)

 

 

(mandiner.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Ezek tényleg gazemberek – Holtak közösségi oldalain tisztogat a DK

Trombitás Kristóf arról a ronda műanyag izéről: a provokáció nem műalkotás