in ,

Nesze Neked Pikó! Elmarad a józsefvárosi gyerekek balatoni táboroztatása

Újabb fantasztikus hír Pikó Balfácán András önkormányzatától

Újabb fantasztikus hír Pikó Balfácán András önkormányzatától: az idén a józsefvárosi gyerekek nem mehetnek a Balatonhoz nyaralni, Káptalanfüredre táborozni, pedig erre már – járványügyi szempontból – lehetőség lenne. Egy újabb érthetetlen dolog Józsefvárosból, hiszen ez hosszú éve óta működött, sok rászoruló kerületi gyermek csak így tudott eljutni a Balatonhoz, önkormányzati támogatással, kedvező áron. Hát ez most nem lesz… Ezt is sikerült elpikózni, elbénázni, elcseszni. Köszönjük Pikó úr! A legarcátlanabb ebben a dologban az, hogy ezt nem meri vállalni Pikó: inkább egy olcsó kommunikációs trükköt próbál meg bevetni a fenti tény leplezésére, kerületi családok százait csapva be.

Pikó András megpróbálja elterelni a táborozási lehetőség megszűnéséről a figyelmet: Facebook bejegyzésében örömmel közli: ingyen strandolhatnak a józsefvárosiak. (Azaz odautazhatnak Káptalanfüredre, strandolhatnak, aztán hazautazhatnak…) Ez nagyszerű hír, de a hír szerepe igazából az, hogy elterelje a figyelmet egy lényeges dologról: arról, hogy hosszú évek után idén először nem jutnak el az igazán rászoruló gyerekek Káptalanfüredre táborozni.

Azt már korábban sejtettük, hogy valami sumákolás van a józsefvárosi gyerekek balatoni táboroztatásával kapcsolatban, ugyanis szokásos kis videómaszlagjában Pikó András polgármester erről egy szót nem ejtett (június 11.), amikor a nyári táborozási lehetőségekről volt szó…

Pedig egy ilyen, bezártsággal teli 2-3 hónap után valószínűleg sok család számított arra, hogy esetleg legalább gyermeke eljuthat a Balatonhoz.

A Józsefvárosi Önkormányzat káptalanfüredi táborában több éve zajlik az átépítés, mégis, sikerült eddig azt megoldani, hogy a kerületi gyermekek a Balatonnál táborozhassanak. Az építkezés ideje alatt ugyanis a józsefvárosi óvodások és iskolások eddig a kispestiek szomszédban lévő táborában kaptak lehetőséget a nyaralásra. Hát most nem kapnak.

A koronavírus okozta veszélyhelyzet miatt a kispesti vezetőség – a Józsefváros újság szerint – úgy döntött, idén nem fogadnak csoportokat, így a józsefvárosi gyerekek balatoni táboroztatása is elmarad. Érthetetlen ez a döntés, hiszen már lehet táborokat szervezni, a korlátozásokat visszavonták erre vonatkozóan.

Ahogyan érthetetlen az is, hogy a Momentum által jelölt és a baloldali pártok által támogatott Pikó András polgármester nem tudja elérni egy másik baloldali vezetésű kerületnél, hogy a legrászorultabbak ugyanúgy nyaralhassanak a Balatonnál, mint eddig.

Miért nem tudta elérni ezt Pikó? Vagy miért nem keresett akkor másik lehetőséget, megoldást a polgármester úr a rászoruló józsefvárosi gyermekeknek?

 

(ferencjozsef.blog.hu)

 

Oszd meg masokkal is!

Na, végre! Rangos elismerést kap Müller Cecília

Chicago máris összeomlott! Erőszakhullám tört ki Chicagóban: 78 lövés, 11 halott, köztük 4 gyermek