in ,

Németország bevándorlásellenes politikusai is gratuláltak Orbán Viktor győzelméhez

A bevándorlás- és betelepítésellenes CSU és AfD politikusai egyaránt gratuláltak Orbán Viktornak és a Fidesznek a választási győzelemhez

A bevándorlás- és betelepítésellenes CSU és AfD politikusai egyaránt gratuláltak Orbán Viktornak és a Fidesznek a választási győzelemhez. Horst Seehofer német belügyminiszter még azt is megüzente, hogy a jövőben is számíthat rá a magyar miniszterelnök. Az AfD politikusai szerint a Fidesz választási győzelme „rossz nap az EU-nak, és jó nap Európának”.

 

A bajor Keresztényszociális Unió (CSU) gratulál Orbán Viktornak a nagyon magas választási részvételi arány mellett elért nagyon jelentős győzelméhez”

– mondta el Horst Seehofer pártelnök, német szövetségi belügyminiszter Münchenben.

Pártja elnökségi ülése előtt tartott tájékoztatóján kiemelte, hogy örül Orbán Viktor újabb győzelmének, és a CSU nevében is gratulál majd neki.

Hoerst Seehofer

Fotó: AFP

Kiemelte, hogy a CSU és ő személyesen is mindig kitartott a magyar kormányfővel ápolt partneri kapcsolat mellett, és ez továbbra is így lesz. Mint mondta, Orbán Viktor a kommunista diktatúrával szembeni ellenállás harcosai közé tartozott, és a lakosság többször világosan kifejezte a bizalmát iránta. Ennek a bizalomnak „nincs erősebb visszaigazolása, mint a siker a választóurnánál”.

Csak azt tudom tanácsolni az EU-nak, hogy próbáljon meg észszerű kétoldalú kapcsolatot kialakítani tagállamaival, különösen a kisebbekkel, mint Magyarország. Mindig is helytelennek tartottam a gőg és a gyámkodás politikáját”

– mondta Horst Seehofer.

A CSU elnöke hozzátette, hogy világszerte megfigyelhető egy folyamat, amelynek különösen minket itt Németországban arra kell ösztönöznie, hogy észszerű kétoldalú kapcsolatokat ápoljunk mindenkivel, akkor is, ha egyes politikai fejleményekkel nem értünk egyet.

Ezekről a fejleményekről beszélni kell, a nevükön kell nevezni és kritikusan meg kell vizsgálni őket, de racionálisan, megfontoltan kell alakítani a kapcsolatokat”

– mondta Horst Seehofer, aki tájékoztatóján a magyarországi választás mellett egy sor német vonatkozású politikai ügyről is beszélt, így arról is, hogy Angela Merkel kancellár, a testvérpárt Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke várhatóan április végén ellátogat majd Washingtonba Donald Trump amerikai elnökhöz.

Fotó: AFP

AfD: A Fidesz választási győzelme rossz nap az EU-nak, és jó nap Európának

Gratulált Orbán Viktor kormányfőnek a Fidesz választási győzelméhez hétfőn a német szövetségi parlament (Bundestag) legnagyobb ellenzéki pártja, az Alternatíva Németországnak (AfD) több vezető politikusa.

Jörg Meuthen, az AfD társelnöke a Facebookon közölt írásában kiemelte: Orbán Viktor világosan megmondta, hogy eddigi politikájának folytatására készül, és a magyar választók éppen ezért szavaztak rá. Így igazán fényes győzelmet aratott, emelkedő részvételi arány mellett is növelni tudta pártja támogatottságát.

Jörg Meuthen

Fotó: AFP

Az AfD társelnöke hozzátette:

Orbán Viktor olyan politikáért küzd, amelynek irányát saját népének érdekei jelölik ki, és ezért konfliktusokat is vállal, általánosságban az Európai Unióval, különösképpen pedig azzal a személlyel, aki a német kancellár szerepét alakítja.”

Aláhúzta, hogy Orbán Viktor tevékenysége révén nem történhet meg kulturálisan idegen migránsok ellenőrizetlen, tömeges bevándorlása Magyarországra, és ez így van rendjén.

Felvetette:

Vajon gondolja-e még bárki is komolyan az olaszországi és magyarországi választási eredmények után, hogy az európai népek megengedik a nemzetállamok lebontását anélkül, hogy a barikádokra vonulnának.”

Ez a gondolat nevetséges lenne, és az EU-s elit jól tenné, ha végre olyan reformokat hajtana végre, amelyek több teret engednek a tagállamoknak az önrendelkezésre, és hozzájárulnak együttműködésük fejlesztéséhez, főleg a gazdaságban – írta Jörg Meuthen, majd kiemelte:

Egyértelművé vált, hogy a nemzeti identitás felszámolása felé vezető, mindig egyre szorosabb európai uniós integráció őrült gondolata csúfosan megbukott.”

Gratulált Orbán Viktornak Beatrix von Storch, az AfD Bundestag-frakciójának helyettes vezetője, a párt elnökségi tagja is, aki a Twitteren azt írta, hogy a Fidesz választási győzelme „rossz nap az EU-nak, és jó nap Európának”.

 

(forrás: Vincze Viktor Attila, 888.hu)


A gratulációkon túl, megérkezett az első nemzetközi meghívás is Orbán részére

AGYHALÁL – Demszky szabályosan rátámadt az Echo Tv stábjára (videó) – Mutatjuk