in ,

Németh Szilárd kimondta az igazságot: Paks a rezsicsökkentés fenntartásának a kulcsa

Németh Szilárd kormánybiztos, országgyűlési képviselő, Fidesz-alelnök az Origónak adott interjúban elmondta, a rezsicsökkentés legfontosabb célja továbbra is az Orbán Viktor miniszterelnök által meghatározottak

Németh Szilárd kormánybiztos, országgyűlési képviselő, Fidesz-alelnök az Origónak adott interjúban elmondta, a rezsicsökkentés legfontosabb célja továbbra is az Orbán Viktor miniszterelnök által meghatározottak: a magyar emberek, családok, nyugdíjasok biztonságos energiaellátása, tehát legyen megfizethető gáz, áram, távhő.

A politikus kiemelte,

a rezsicsökkentés minden magyar családnak havi átlagban száznyolcvanegyezer forintos megtakarítást jelent, és ennek köszönhető, hogy az uniós tagállamok közül Magyarországon jutnak a legolcsóbban áramhoz és gázhoz a háztartások.

Közölte, Brüsszel megszorításokat akar, a rezsicsökkentés eltörlését akarja, „a baloldal meg megint azt fújja, mint Brüsszel”.
Szerinte a baloldalt külföldről fizetik, és „a guruló dollárokért” cserébe nemcsak háborúba sodornák Magyarországot, hanem az energiapiacon is lemondanának a nemzeti érdekekről.

Magyarország továbbra is meg fogja őrizni a rezsicsökkentés vívmányait – hangoztatta Németh Szilárd.

Szólt arról is, a 2024-es költségvetés egyik legfontosabb célja is az, hogy háborús időben megvédjék a rezsicsökkentést.
Hozzátette:

Magyarországnak az energiaárak emelkedése csak tavaly négyezermilliárd forintjába került.

Az ország éves energiaszámlája előzőleg nagyjából hétmilliárd euró volt évente, most tizenhétmilliárd euróra nőtt – fejtette ki.

Németh Szilárd a palackos, tartályos vagy úgynevezett falugázt használók problémáiról szólva elmondta, gyakran nincs elég palack, és kialakult egy olyan gyakorlat is, hogy a 11,5 kilogrammos töltőtömeg helyett csak 10,9 kilogrammosat árulnak, ami így nem rezsivédett.
A kormánybiztos jelezte, a kormány, a Fidesz- és a KDNP-frakció, valamint a szolgáltatók támogatásával törvényjavaslatot készül benyújtani, ami rendezi ezt a helyzetet. Vissza kell térni a 11,5 kilogrammos töltőtömegre, aminek nem lehet magasabb az ára, mint a 10,9 kilogrammosé, és mindenhová, ahol erre szükség van, el kell jutnia a PB-gázpalacknak. Egyszerre kell fenntartani az ellátásbiztonságot és a megfizethetőséget – fejtette ki.

A kormánybiztos felidézte: a baloldali kormányok nyolc éve alatt sorozatosak voltak a megszorítások, tizenötször emelték meg a két legfontosabb energiahordozó, a gáz és a villany árát, ami oda vezetett, hogy a magyar háztartások jelentős része egy hosszú éveken át tartó „sárgacsekk-tartozásba” sodródott.

„Gyurcsányék mindent, ezt a mérték nélküli rezsiemelést is a magyar családok nyakába varrták. Sőt, Bajnai még az IMF-hitelért cserébe a szociális gázártámogatást is elvette a legszegényebbektől, a leginkább rászorulóktól”

– fogalmazott.

Németh Szilárd szerint ebben az időszakban a kumulált infláció ötvennyolc százalék volt, tehát a baloldal infláció felett és inflációt gerjesztő módon emelte a magyar családok rezsiterheit, a háztartási villamosenergia és a gáz árát a sokszorosára.
Sok család havi megélhetési költségének harmincöt-negyven százalékát költötte energiaszámlákra a szocialista kormányok idején. Ez a mutató ma egyszámjegyű itthon, és Európában így nagyon jó helyen áll Magyarország – mondta.

A jelenlegi helyzetről elmondta:

a szankciós és embargós csomagok belerángatták Európát egy olyan helyzetbe, amely nagyon sok kárt okozott már eddig is, és egyedül Magyarország tudta azt keresztül vinni, hogy ahogyan csak lehet, kimarad ebből.

Fontosnak nevezte az energiaszuverenitást, és azt, hogy biztonsággal el lehessen látni a magyar embereket, háztartásokat.
Elmondta, a Paks által biztosított energia miatt tud a kormány olcsó villamosenergiát biztosítani. Paks a rezsicsökkentés fenntartásának kulcsa – húzta alá.

 

 

(magyarnemzet.hu)

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Jól szervezett uniós bűnbanda zsarolja és vádolja Magyarországot korrupcióval

1848 méteres zászlóval emlékeznek meg 2023. június 4-én – Ott a helyünk!