Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke az idei karácsonyi készülődés közepette sem hagyta különleges recept nélkül olvasóinkat. Mi több, a Mandiner.hu-nak azt is elárulta, hogyan áll össze a menü szenteste. Készen állnak, ugye?
A nagyobbik kormánypárt csepeli választókerületének elnöke, ki a rezsicsökkentésért fenntartásáért is felel mint kormánybiztos, portálunk rendhagyónak már egyáltalán nem mondható megkeresésére tehát a következőkkel szolgált:
- konyakos kacsamájhab lesz Szenteste náluk az asztalon, kaláccsal, áfonyás hagymalekvárral;
- nem maradhat ki a bajai halászlé belsőségekkel és gyufatésztával;
- de lesz borjúsült mentás zöldborsópürével és édesburgonya-rösztivel is;
- kolozsvári töltött káposzta;
- mákos és diós bejgli;
- chilis-csokoládés-juharszirupos bacon;
- valamint zserbógolyó.
Olvasóinkat meglepve megadta az első fogás, mégpedig a konyakos kacsamájhab kaláccsal, áfonyás hagymalekvárral receptjét is, amit innen is külön köszönünk!
„A kacsamájat sózom, borsozom, hagymával, fokhagymával kacsazsírban kisütöm, a májat konyakkal együtt pürésítem, majd keményre vert tejszínhabbal összeforgatom, egyneműsítem. A hagymát félfőre szeletelem, áfonyalekváros, balzsamecetes vajon fonnyasztom, sózom, borsozom. A kalácsszeleteket serpenyőben megpirítom. Majd befaljuk az egészet” – írta Németh Szilárd.
(Mandi)