in , ,

Németh Balázs: „Németországban kezd kitörni a pánik a »Blackout« miatt. Egyesek már aggregátort vesznek.”

Ma levelet kaptam egy Németországban élő magyar hölgytől

„Ez hihetetlen! Az elmúlt napokban láthattuk, hallhattuk itthon is, hogy Németországban???????? és Ausztriában???????? próbálják felkészíteni az embereket egy hosszabb áramszünetre. Olyan »ismeretterjesztő« videó is készült, amelyből kiderül, mit kell csinálni, ha télen nem lesz fűtés.

Rossz tréfának gondoltam az egészet, annál is inkább, mert a videók tele vannak bugyuta, gyermeteg tanácsokkal. Nem hittem, hogy bárki komolyan veszi. Az például ki sem derül a filmekből, hogy miért lenne valós veszély 2021-ben egy napokig, akár egy-két hétig tartó teljes áramszünet.

Ma azonban levelet kaptam egy Németországban élő magyar hölgytől. Elküldött több friss »pánikkeltő« cikket a német portálokról, és a levélből úgy tűnik, hogy a pánikkeltők elérték a céljukat:
»Szia Balázs!
Itt Németországban úgy tűnik, kezd kitörni a pánik a 
‘Blackout’ miatt. Egyesek már aggregátort vesznek. A boltok tegnap feltűnően kiürültek. Olyat is olvastam, aki a pincéjét kiürítette és elkezdte feltölteni tartós élelmiszerrel. Kíváncsi lennék mi a véleményed erről a helyzetről?«

  1. Félelmetes.
  2. Nyugat-Európa menthetetlen.
  3. Azért jó lenne kideríteni, mi lehet a háttérben! Kinek áll az érdekében, hogy pánikot, bizonytalanságot okozzon? Mi a cél?

KIEGÉSZÍTÉS: hamar jött egy lehetséges megfejtés! Az egyik hozzászóló szerint amíg erre koncentrálnak az emberek, nem lesz tüntetés a magas energiaárak miatt. Magyarul örülnek, hogy van áram és fűtés, az sem baj, ha csillagászati áron!! Lehet benne igazság!”

– írja Németh Balázs.

 

Add tovább!

Megint megszólalt a bukás előtti Jakab: a cipőmet nem bíznám Orbánra – Mi meg az országot rád, Peti!

Nem stadion – Ilyen lett Debrecen ma átadott modern tanulóközpontja – fotók