in ,

Németh Balázs: NEEEM❗️NINCS hatalmas árhullám❗️ HAZUGSÁG, már megint❗️

Azzal riogatnak az álhírportálok, hogy hatalmas árhullám tart Magyarország felé a Dunán.

NEEEM❗️NINCS hatalmas árhullám❗️ HAZUGSÁG, már megint❗️

☝️Azzal riogatnak az álhírportálok, hogy hatalmas árhullám tart Magyarország felé a Dunán. Azt sejtetik a drámai címekkel, mintha nálunk is olyan helyzet fenyegetne, ami katasztrófát okozott Nyugat-Európában.
❗️Nem igaz❗️Nincs ilyen veszély❗️
⚠️ Több ok miatt sem:
1️⃣ NEM a Duna vízgyűjtő területéhez tartozik az a vidék, amit lerombolt az áradat Németországban és Belgiumban. Tehát NEM Magyarország felé tart a katasztrófát okozó hatalmas víztömeg, hanem az Északi-tengerbe ömlik.
2️⃣ Az “évszázad áradásától” függetlenül a hétvégén Bajorországban és Ausztriában is sok eső esett. Megáradtak a kis és közepes méretű folyók, lakóházak, gazdasági épületek kerültek víz alá.
👉 Ez a víz valóban a Dunába kerül, de ez nem akkora mennyiség, ami Magyarországon gondot okozhatna.
👉 Felső-Ausztriában 2-4 méterrel tetőzik/tetőzött alacsonyabban a Duna, mint a történelmi rekordok.
👉 Magyarországhoz közelebb, Alsó-Ausztriában sincs vészhelyzet. A mobilgátakat felállították a part menti településeken, és nem tartanak attól, hogy nagyon területeket önthet el a Duna.
🇭🇺 Akkor mire kell számítani itthon❓
☝️Itthon is lesz árhullám, de nem “hatalmas”!
☝️A Duna felső szakaszán már több mint két és fél métert emelkedett a vízszint, emiatt elrendelték az árvízvédelmi készültséget. Nagybajcsnál akár a harmadfokú készültségre is szükség lehet, ám a 2013-as történelmi csúcsot meg sem közelíti majd a vízállás.
☝️Győrben lezárták a rakpartot, de a helyiek számára ez nem jelent meglepetést.
☝️Lejjebb, Komáromnál, Esztergomnál, a Dunakanyarban, majd aztán Budapesten kedden, illetve szerdán tetőzhet az árhullám, bőven kezelhető szinten!
❗️Még egyszer: ne foglalkozzanak a hangzatos címekkel és a riogatással. Nem jön hatalmas árhullám, és nem fenyeget olyan helyzet, mint ami Nyugat-Európában kialakult!
👉 Ennyit az álhírportálokról…
Lehet, hogy egy kép erről: szabadtéri és , szöveg, amely így szól: „index KÜLFÖLD 19°C 32°C Hatalmas árhullám tart Magyarország felé a Dunán HHN Feuerwehr ecwehr”

– írja Németh Balázs az Fb oldalán.

 

mindenszo.hu

 

Add tovább!

Apáti Bence hibátlan véleménycikkben semmisíti meg Jakab Pétert

Bayer Show: a BBC már rég nem etalon – Videó