in , ,

Német képviselő: A magyar migrációs politika követendő, az uniós „eszeveszett őrültség” (PS-videó!)

Durván összecsaptak az álláspontok a befogadás és a kötelező betelepítés kérdésében az ENSZ menekültügyi globális javaslatcsomagjának parlamentközi vitanapján Brüsszelben.

 A LIBE-bizottság oszlopos liberálisai tovább fokozták hajmeresztő elképzeléseiket és persze a vádakat is, s ezeket azon országok fejéhez vágták, amelyek nem hajlandóak velük egyetérteni és mindenkit válogatás nélkül behívni Európába.

A magyar kiállás az ENSZ globális megoldásterve kapcsán is határozott. Ragaszkodunk ahhoz, hogy a tagállamok szuverén döntése legyen az, kikkel akarnak együtt élni. A magyar álláspontot Csenger-Zalán Zsolt fideszes országgyűlési képviselő, a külügyi bizottság alelnöke tolmácsolta, amiért kapott hideget-meleget.

Abban már bizton reménykedhetünk, hogy nem vagyunk egyedül a véleményünkkel. A V4-ek képviselői ezúttal is osztották a felvetéseinket, többek közt azt, hogy a probléma gyökerével foglalkozzunk, és a segítséget vigyük oda, ahonnan a milliók útra kelnek. A német parlament egyik AfD-s képviselője, Martin Hebner is kemény szavakat használt, és nem a migráció támogatása, szervezése mellett. A német politikus interjút is adott a PestiSrácok.hu-nak, amelyben azt mondta, a magyar migrációs politika a követendő, a nemzetek képviselőinek hazájuk állampolgárainak érdekeit kell képviselniük, és ami a migráció kérdésében Európában zajlik, az eszeveszett őrültség. Felidézte, hogy Bajorországban a nagy befogadási hullám óta 50 százalékkal nőtt a szexuális bűncselekmények száma, a nők, fiatal lányok sötétedés után nem mernek egyedül az utcára menni, és például az ő idősebb lányát is megtámadta egy migráns!

A videót készítette: Füssy Angéla és László Petra.

Vezető kép: László Petra/PS

(forrás: Füssy Angéla, pestisracok.hu)

Ébresztő! Ébresztő!

1848–1918–2018