in ,

NÉMET KÁOSZ – Német rendőrség vezetője: vannak olyan területek, ahova a rendőrök nem mernek belépni

Na ez az, amiből mi nem kérünk

Az éjszak-rajna-vesztfáliai rendőrség új vezetője egy vele készített interjúban kifejtette, hogy egyes helyekre még a rendőrök sem mernek egyedül belépni, csak csapatostul vonulnak be.

Michael Mertens-t kedden választották az észak-rajna-vesztfáliai rendőrség élére. A Rheinische post helyi lap készített vele egy interjút, amelyben megkérdezték tőle, hogy léteznek-e no-go zónák a tartományban.

Vannak olyan területek, ahova a rendőrök nem mennek egyedül, csak nagyobb csapatokban. Ilyen területek szinte a tartomány össze városában léteznek. Erősen jelen kell lennünk ezeken a helyeket és meg kell mutatnunk, hogy mindenkinek, aki ebben az országban él, engedelmeskednie kell a törvényeknek.”

mondta.

Mertens hozzátette, hogy a tartománynak tovább kell fejlesztenie a zéró-tolerancia stratégiát, ami több évbe fog telni, de jó irányba haladnak. Erre azért is van szükség, mert így nő a rendőrség iránti tisztelet.

Három évvel ezelőtt szilveszter éjjel Észak-Rajna-Vesztfália egyik legnagyobb városában, Kölben tömegesen történtek nők sérelmére elkövetett szexuális zaklatások és rablások. Az elkövetők körbevették és zaklatták az áldozatokat, közben loptak tőlük. Több mint 1 000 nőt zaklattak szexuálisan vagy erőszakoltak meg.

A 16 német tartomány közül 12-ben történtek ilyen bűncselekmények. A gyanúsítottak szinte kivétel nélkül külföldiek, mind férfiak, jellemzően észak-afrikaiak, többnyire menedékkérők, oltalmazottak, menedékjogi kérelem benyújtására várakozó vagy az országban jogcím nélkül tartózkodó személyek voltak.

(forrás: Tóth Dalma, 888.hu)

Kásler és a Tízparancsolat – Isten medicinája

EGY LYOBBIK MÍTOSSZAL KEVESEBB: Novák Előd: a Jobbik nem épített volna kerítést