in ,

Nemcsak Európában van baj – Donald Trump: Az ország megtelt, a migránsok forduljanak vissza!

Donald Trump amerikai elnök péntek délután utazott az amerikai-mexikói határ kaliforniai szakaszához

Donald Trump amerikai elnök péntek délután utazott az amerikai-mexikói határ kaliforniai szakaszához, hogy megtekintse a határfal egyik épülő részét. Később egy kerekasztal-beszélgetésen azt mondta, egy újabb határfal építésén gondolkozik. 

 

Donald Trump Calexico városánál nézte meg az épülő falat, és közölte, hogy tartós és jó magas. „Igencsak nehéz felmászni rá” – mondta, majd részt vett egy kerekasztal-beszélgetésen is, amelyen határőrökkel és helyi politikusokkal a határok mentén kialakult helyzetet vitatták meg. Ott fejtette ki, hogy az ország megtelt, és a migránsok forduljanak vissza.

Menekültek próbálnak átjutni a mexikói-amerikai határkerítésen a Baja California mexikói állambeli Tijuana tengerpartján március 19-énForrás: MTI/EPA/EFE/Joebeth Terriquez

„A rendszer csurig van, már nem tudunk titeket befogadni, legyen szó akár menedékkérelemről, akár bármi másról” – mondta. Majd így fogalmazott: az országunk tele van, sajnálom, de nem tudunk fogadni titeket. Szóval, forduljatok vissza! Ez a helyzet.

A kerekasztalvitán Trump kilátásba helyezte, hogy az elkövetkező két évben csaknem négyszáz mérföldnyi, vagyis körülbelül 650 km-es falat húznak fel a határon. Egyúttal megköszönte Mexikónak a migránsáradat megfékezése érdekében hozott eddigi intézkedéseit.

(origo.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Tisztelt baloldali szavazók – Egy milliárdos házaspár beszél a szegénységről! Ez nem zavarja önöket????

Tragédia – Elpusztult Báró, az ország legismertebb gólyája