in ,

Nem várt helyről jött pozitív üzenet Varga Juditnak – Le Monde: Varga Judit Orbán Viktor aduásza az Európai Unióval folytatott harcban

„Ha Varga Juditot hallgatja az ember, az a benyomása, hogy Magyarország Európa világítótornya a korrupció elleni küzdelemben!” – nyilatkozták a lapnak.

A Le Monde „Varga Judit, Orbán Viktor adu ásza az Európai Unióval folytatott harcban” címmel közölt egy cikket Magyarország uniós megítéléséről. A cikk legfőképpen Varga Judittal foglalkozik, valamint a miniszter uniós munkájával. Mint írták, ha Magyarország végül megkapja azt a 13,3 milliárd eurót, amelyet az Unió (EU) a „nacionalista miniszterelnök önkényuralmi túlkapásai miatt blokkol”, azt neki köszönheti majd.

Az egyik, a neve elhallgatását kérő diplomata így fogalmazott hazánkról és a miniszterről:

Ha Varga Juditot hallgatja az ember, az a benyomása, hogy Magyarország Európa világítótornya a korrupció elleni küzdelemben”

– mondta a diplomata, aki egyik útja során találkozott vele.

A lap szerint a „meggyőzés érdekében” Orbán Viktor úgy döntött, hogy „ezt a briliáns poliglottat küldi a frontra”, aki már hozzászokott „a brüsszeli arkangyalokhoz”, hiszen kilenc évig dolgozott ott parlamenti asszisztensként.

Ő Magyarország modern arca, és valószínűleg nem véletlen, hogy nő”

– mondta Didier Reynders igazságügyi biztos.

„A »rossz zsaru« és a »jó zsaru« a szerepmegosztás. Ő testesíti meg Magyarország nyitottabb arcát” – mondta François-Xavier Bellamy francia képviselő (Les Républicains), aki kétszer találkozott vele. Ami a lényeget illeti, mindenekelőtt rendíthetetlenül hűséges Orbán Viktorhoz. „Nagyon orbáni meggyőződései vannak. Nem azért van ott, hogy örömet szerezzen, vagy hogy elengedje. Azért van ott, hogy harcoljon. Ő bizonyos értelemben egy trójai faló” – mondta Clément Beaune, volt európai ügyekért felelős francia államtitkár, jelenleg közlekedési miniszteri megbízott, aki Brüsszelben együtt dolgozott vele.

A lap azért a cikke végén némi cinizmussal kijelentette, hogy „Orbán Viktor azonban szokásához híven egy másik miniszterrel, Navracsics Tiborral állította versenybe a »jogállamiság« ügyében. A volt európai biztos, aki jelenleg a kormányon belül regionális fejlesztésért felel, szintén gyakran utazik Brüsszelbe, még ha kevésbé észrevehető is. Lehet, hogy az EU elengedi a pénzt, de arra nincs garancia, hogy Orbán valóban hálás lesz Varga Juditnak.”

 

 

(mandiner.hu)

 

  

 

 

 

Figyelem!

Veszélyben a munkánk, veszélyben a mindenszo.hu!

Mint arról már beszámoltunk, teljesen jogtalanul, és oktalanul a Facebook korlátozta a negyvenezres Facebook oldalunkat. Az elérésünk teljesen lecsökkent, szinte a nullára.

Alternatív módokon is próbálunk hozzátok eljutni, ezért arra kérünk téged is, segítsd a munkánkat, ha teheted, kövess minket a többi közösségi médiában is, mindegyiken szintén naprakész információkhoz, hírekhez juthatsz:

 

TELEGRAM csatornánk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Telegram – Alkalmazások a Google Playen

TWITTER oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Twitter Clearance, 54% OFF | www.ingeniovirtual.com

 

REDDIT oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
ArtStation - Reddit Logo Study

 

VK oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Fájl:VK.com-logo.svg – Wikipédia

Kövess minket az alternatív Facebook oldalunkon is, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Download Facebook (FB) Logo in SVG Vector or PNG File Format - Logo.wine

 

 


LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

 


 

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal! Köszönjük!

 

Megjött a legjobb mém Liz Truss lemondása után – Röhög az egész ország

Alapjogokért Központ: a szankciók bevezetése brüsszeli elit döntése volt, nem az állampolgároké