in ,

Nem stadion – Vízeséssel várja az egrieket a megújult Eszterházy tér

A HE-DO és a Penta munkájával megnőtt a zöldfelület, valamint impozáns térkő és gránitburkolat váltotta a régi betont

Folyamatosan fejlődik Eger: vasárnap délután átadták a város egyik legfontosabb közterületét, a megújult belvárosi Eszterházy teret egy nagyobb beruházássorozat újabb elemeként. A Bazilika és a Líceum között található tér egy közel 700 millió forintos keretprojektben újult meg, melynek munkálatait a HE-DO Kft. és a Penta Általános Építőipari Kft. konzorciuma vállalta el öt helyszínen.

 

 

Nem csak az Eszterházy tér újult meg

A megnyitón felszólalt a város polgármestere és a két érintett esemény vezetője is: Habis László mellett Dr. Ternyák Csaba egri érsek és Dr. Liptai Károly, az Eszterházy Károly Egyetem rektora is méltatta a város megújulását, melyet a konzorcium munkája tett lehetővé.

A teljes projekt kapcsán Eger szerte szépültek meg a következő területek:

  • a Kossuth Lajos utca északi szakasza,
  • a Hatvani kapu tér,
  • az Erzsébet udvar,
  • a Kracker János udvar,
  • valamint a most elkészült Eszterházy tér is.

 

 

Gránit a beton helyén

A vasárnap átadott látványos Eszterházy téren a régi beton- és aszfalt burkolatot új, modern térkőburkolatra és gránitfelületre cserélték, több mint 4.000 m2-en. A zöldfelületek is teljesen újjáéledtek: a majdnem 2.000 m2 gyepszőnyeget adtak át, melynek fenntartásáról egy modern, automatikus öntözőhálózat gondoskodik.

A Hatvani kapu tér vízjátékkal is gazdagodott: az új olaszlépcső mellett egy vizes rámpa épült, melynek fogazott kőfelülete sajátos vízképet mutat, a felújított támfalban pedig egy vízesést alakítottak ki, mely a rámpával együtt egy nyitott felületű, íves határú medencéhez kapcsolódik.

(Szabó Ákos, magyarepitok.hu)

Nem stadion – Új fürdőt kap Bács-Kiskun megye egyik fontos városa

Bréking! Karácsony jelöltjei egy drogpartin a lopásaikról vallanak – Videó!!!