in ,

Nem stadion – Újabb vasútvonalat villamosítanak a keleti országrészben, kétszer gyorsabbak lesznek a vonatok

A kormány friss döntése szerint 40,9 milliárd forinttal járul hozzá a Szeged-Röszke vasúti vonalszakasz felújításához.

Felújítják és villamosítják a vasútvonalat Szegedtől a röszkei határig – tájékoztatta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) az MTI-t. A csongrád-csanádi megyeszékhely és Szabadka között teljes hosszban megújuló vasúti összeköttetés magyarországi szakaszának munkálataira biztosított forrást a kormány egy friss döntéssel.

A Budapest-Belgrád projekt kivitelezését is támogatja ez a beruházás

A 13,3 kilométeres Szeged-Röszke vasútvonal átépítésével és villamosításával az érintett nagyvárosok, regionális központok elérhetősége javul. A kormány által közel 40,9 milliárd forinttal támogatott beruházás további haszna, hogy megfelelő minőségű kerülőutat kínál majd a Budapest-Belgrád korszerűsítés miatt szükséges vágányzár idejére.

A megújuló vonalszakasz ugyanis a vonatok számára kerülőutat biztosít a gigaberuházás miatt Szabadka és Kiskunhalas között szükségessé váló teljes kizárásos vágányzár idejére.

A közlekedési infrastruktúrafejlesztések jelentős szerepet tölthetnek be Magyarország határmenti területeinek gazdasági-társadalmi fejlődésében, az egykor természetes egységet képező térségek összekapcsolásában” – hangsúlyozta a közlemény. Hozzáteszik, ezzel a projekttel a személyszállítás színvonala érdemben javul Szeged és az észak-bácskai települések között.

Kétszeresére gyorsul a vonatközlekedés

A jelenleg 60 kilométeres sebességű közlekedésre alkalmas pályaszakaszon 80-120 kilométerrel járhatnak majd a vonatok. A vonalat villamosítják, vonatbefolyásoló, távvezérlő és biztosítóberendezéseket telepítenek. Röszke állomás vágányhálózatát korszerűsítik, az új megállóhelyen, Szentmihálytelken is magasperon, esőbeállók, P+R és B+R parkolók épülnek. A fejlesztés összekapcsolódik a szerbiai oldalon, Horgostól Szabadkáig zajló felújítással.

Az ITM a napokban megjelent kormányhatározat értelmében támogatási szerződést köt a MÁV-val a projekt megvalósításáról. A vasúttársaság korábban feltételes közbeszerzési eljárást folytatott le a kivitelezésre. A nyertes vállalkozóval aláírt szerződés a szükséges forrás rendelkezésre állásával hatályba lép.

A tervezési és építési munkálatok várható időigénye 14 hónap, a fejlesztés így akár már jövőre befejeződhet.

Ezzel a három projekttel folytatják a villamosítást

A közleményben Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár hangsúlyozta, a berházás által 500 kilométer fölé növelik a 2010 óta villamosított vonalak összes hosszát. “A Szeged és Hódmezővásárhely között új, átszállásmentes kapcsolatot teremtő innovatív vasútvillamos létrehozásával átfogó vasúti szolgáltatásfejlesztésbe kezdtünk a régióban. A vajdasági magyarok anyaországi kapcsolatait is szorosabbra fűző újabb beruházás e folyamat soron következő eleme” – jelezte az államtitkár.

Hozzátette, a folytatásban az elsők között a Szombathely-Kőszeg, Debrecen-Balmazújváros és Balatonfüred-Tapolca szakaszokon válthatunk majd a tisztább elektromos vontatásra”

 

 

 

(Hegedűs Gergely, magyarepitok.hu)

 

Add tovább!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Ismét a baloldal miatt áll a bál Sümegen – Megfélemlítik a jobboldali képviselőket

Rendkívüli beszélgetés Földi Lászlóval: az alapítvány valami ellen jött létre! – Videó