in

Nem stadion – Több mint 20 milliárdos fejlesztés a Budai Irgalmasrendi Kórházban

A megújuló és kibővülő Budai Irgalmasrendi Kórház a XXI. századi igényekhez igazodó, magas felszereltségű intézmény lesz

Több mint 20 milliárdos fejlesztés a Budai Irgalmasrendi Kórházban

 

A megújuló és kibővülő Budai Irgalmasrendi Kórház a XXI. századi igényekhez igazodó, magas felszereltségű intézmény lesz, amely mindenben megfelel a budaiak és a fővárosiak elvárásainak– hangsúlyozta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

Budapest II. és III. kerületének országgyűlési képviselője a Kozma Imrével, a Betegápoló Irgalmasrend magyarországi vezetőjével és Láng Zsolt II. kerületi polgármesterrel közösen tartott sajtótájékoztatón elmondta: az egyházi kórházak fejlesztése az Egészséges Budapest Programban külön figyelmet kap.

A betegellátás körülményeinek javítása – tekintettel az épület műemléki jellegére is – átfogó építészeti beavatkozást is igényel – emelte ki Varga Mihály. Hozzátette: a fejlesztés nem előzmények nélküli, a rend az elmúlt években uniós források felhasználásával folyamatosan korszerűsítette létesítményeit. A mostanihoz hasonló léptékű beruházásra azonban még nem volt példa a rend magyarországi történetében – fogalmazott a miniszter.

A mostani fejlesztés során olyan új egység létrehozására is sor kerül, mint a keresztény szellemiségű családi központ, amely két intézmény együttműködésének eredményeként jön létre – tájékoztatott Varga Mihály. Mint mondta: a kezdeményezés nőgyógyászati-andrológiai-családtervezési központja a Budai Irgalmasrendi Kórházban, a szülészeti és újszülött osztálya pedig a Bethesda Kórházban működik majd. A teljes beruházás csaknem 21 milliárd forintos költségeihez a kormány 12,9 milliárd forinttal járult hozzá, a fejlesztés költségeinek fennmaradó, mintegy 8 milliárd forintos összegét az Irgalmasrend saját forrásaiból biztosítja – hangzott el a tájékoztatón.

Fotó: NGM

Az Irgalmasrendi Kórház Frankel Leó úti épülettömbjének megújulása és bővülése a kerület életében is fontos momentum – emlékeztetett Láng Zsolt hozzátéve, hogy az önkormányzattal együttműködve számos az egészségügyet érintő beruházás indul el a közeljövőben a kormány támogatásával.

A Budai Irgalmasrendi Kórház igen fontos szerepet tölt be Budapest és a II. kerületiek egészségügyi ellátásában. Az adatok szerint évente a 33 féle járóbeteg-szakrendelésen 270 ezer ember fordul meg, az ellátott fekvőbetegek száma pedig eléri a 17 ezret.

(Nemzetgazdasági Minisztérium)

(forrás:www.kormany.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Fenyeget a Jobbik – „Levágtuk a felcsúti csüngőhasút!” – Orbán Viktor meggyilkolásával poénkodik egy jobbikos képviselő

Európa csendes elfoglalásáról szól egy izraeli műsor