in

Nem stadion – Munkában a kormány: átadták a pesti fonódó villamoshálózat első elemét

A Haller delta projekt során új vágánypár létesült a Haller utca és a Soroksári út között észak-pesti irányba.

Budapest IX. kerületében, Ferencvárosban átadták a pesti fonódó villamoshálózat első elemét. A Haller delta projekt során új vágánypár létesült a Haller utca és a Soroksári út között észak-pesti irányba, így kapcsolat jött létre a Haller utca felől a 2-es villamos belvárosi szakasza felé. A pesti fonódó villamoshálózat I. ütemének kivitelezése 2020. május 23-án kezdődött meg a Vasútépítők Kft. munkájával.

A beruházás keretében több mint 1,2 kilométernyi vágány épült, 770 méternyi távközlési és 750 méternyi közvilágítási kábelt fektettek le. Az építkezés miatt kilenc fát ki kellett vágni, de ötvenegy újat ültettek.

A fejlesztés során 227 méter ivóvíznyomócsövet és 29 felsővezeték-tartó oszlopot is kicseréltek, és energiatakarékos led lámpatestek telepítésével megújult a közvilágítás is. A kereszteződés megállói is megújultak, korszerű, akadálymentes kialakítást kaptak.

A projekt összetettsége miatt a villamosforgalmat nem érintő munkálatok várhatóan még év végéig zajlanak

A Nagyvárad térről közvetlenül elérhető lesz a belváros

Az új vágánypáron szombaton indul meg a közlekedés. Szombattól a 2M villamossal a Nagyvárad térről közvetlenül lesz elérhető a belváros. Az új villamosjárat a Keleti pályaudvartól indulva a 24-es vonalán éri el a Nagyvárad teret, majd a Haller utcáról a Soroksári útra fordulva a 2-es villamos útvonalán a pesti rakparton keresztül a Jászai Mari térig jár, kiszolgálva a belváros számos csomópontját.

A most átadott fejlesztés nagy segítséget jelent majd a 3-as metróvonal középső szakaszának felújítása alatt, hiszen a Nagyvárad térről a belváros felé lehet majd utazni a villamossal.     

Hosszú távon pedig nemcsak Ferencváros, hanem akár Pesterzsébet közvetlen villamoskapcsolatát is lehetővé teszi majd.

 

(Almási Krisztina, magyarepitok.hu nyomán)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Ez a jövő generációja? A Nomentum alapítója annak örülne, ha rossz lenne az orosz vakcina

Agyhalál! A média kihirdette, hogy Biden nyert! Eközben egyetlen államban sincs végeredmény!