in ,

Nem stadion! – Már szerkezetkész Miskolc új uszodája

Miskolc belvárosában egy többfunkciós sport- és szabadidőközpont jön létre

Szerdán tartották a miskolci Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon számára épülő sportlétesítmények bokrétaünnepségét. A Tiszáninneni Református Egyházkerület a fenntartásában lévő iskolában tornacsarnokot és uszodát épít a mindennapos testnevelés biztosítása érdekében.

 

A több mint 2,3 milliárd forintos beruházást a miskolci FK-Raszter Építő Zrt. kivitelezi. A sportkomplexum uniós és kormányzati forrásból, valamint a Tiszáninneni Református Egyházkerület támogatásából épül meg. A fejlesztés félig elkészült, a kivitelezés várhatóan a jövő év nyarára fejeződik be.

Az uszodával és egy szabvány méretű kézilabdapályát tartalmazó teremmel Miskolc belvárosában egy többfunkciós sport- és szabadidőközpont jön létre. Az uszodát a gimnázium diákjai mellett két belvárosi általános iskola tanulói is használhatják majd; a kora reggeli, késő esti órákban, hétvégenként és a tanítási szünetek alatt a városlakók is.

Az ünnepségen Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára kiemelte: a bokrétaünnepség több évszázados hagyományra tekint vissza; „csodálatos dolog, amikor az építőmunkások, kivitelezők, tervezők eljutnak egy olyan szintre, amely a legmagasabb szintje az épületnek”. Ilyenkor egy kicsit megállnak, megpihennek, hogy azután újabb lendülettel folytassák a munkát – tette hozzá.

Az államtitkár beszélt arról is, hogy egy ilyen ünnepség a fizikai munka becsületéről, valamint Isten áldásáról is szól, és a köszönetről is.

(magyarepitok.hu)

„Aki a kormányt támogatja, az ostoba” – Így tanítanak az ELTE-n

Nem stadion – Kezdődhet a Széna tér átépítésének tervezése