in

NEM STADION! – Már épül a kaposvári intermodális csomópont

Többek közt közúti felüljáró épül a belváros és a déli városrészek között, a vasúti forgalomtól független kapcsolatot létesítve.

 

Megtörtént az első két munkaterület átadása a kaposvári intermodális csomópont beruházásánál. A Swietelsky Építő Kft. kivitelezésében létrejövő közlekedési központ legfrissebb híreiről az otthon.kaposvar.hu oldalra hivatkozva számolt be a kaposvarmost.hu.

Az első két részprojektben

  • az ideiglenes autóbusz-pályaudvar építése kezdődött el a Vásártéri úton,
  • illetve a volt honvédségi terület épületállományának bontása a leendő közúti felüljáró helyének biztosítására.

A helyi lapok ugyanakkor arról is írnak, hogy október óta zajlik a közlekedési központ tervezése, melynek első ütemeként elkészültek az építési engedélyezési tervek.

Középpontban a közlekedésterhelés enyhítése

A beszámolóból kiderül, a beruházás egyrészt a Budai Nagy Antal utca és környékének szerkezeti és építészeti átalakításával jár majd. Emellett a belváros közlekedésterhelése enyhítésének jegyében

  • megépül a Béla király úti közúti felüljáró, így a vasúti forgalomtól független, külön szintű kapcsolat létesül a belváros és a déli városrészek között.
  • A Csik Ferenc sétány tovább építésével – és az említett közúti felüljáróval történő összekötésével – a Baross Gábor utca-Budai Nagy Antal utca-Achim András utca forgalmi terhelése csökkenni fog.
  • Ezen kívül a közösségi közlekedés járatai több irányból megközelíthetik majd a fürdőkomplexumot.

(forrás:magyarepitok.hu)

Mi van?!? – Kordont bont a Lyobbik

Döbbenetes alpáriság megy Sváby Andráséknál (18+)