in ,

Nem stadion – Magyarország erősödik! Katasztrófavédelmi eszközökre tett szert a Magyar Honvédség

Több milliárd forintos katasztrófavédelmi fejlesztés valósul

Több milliárd forintos katasztrófavédelmi fejlesztés valósul meg a Magyar Honvédségnél – közölte a Honvédelmi Minisztérium. Több eszközt már át is adtak, köztük nyerges vontatót, földgyalut és lánctalpas kotrógépet is. 

A projekt tervezetten 3,49 milliárd forint európai uniós támogatás mellett, 4,04 milliárd forint teljes költséggel valósul meg – tudatták. A program társfinanszírozója a magyar állam.

A fejlesztésnek köszönhetően a Magyar Honvédség olyan eszközöket szerez be, amelyeket a természeti katasztrófák elleni védekezésben, a károk felhasználásában lehet használni

– írták.

 

A Széchenyi 2020 Program keretében megvalósuló beruházás részeként a Magyar Honvédség Anyagellátó Raktárbázis több mint harminc eszközt szerez be. Ezeket az ország bármely részén be lehet venni, elsősorban az árvízi védekezésben – derül ki a közleményből.

Az első néhány eszközt már át is adták, így több közúti nyerges vontató, földgyalu, útprofilozó gép, lánctalpas kotró gép már most bevethető katasztrófahelyzetben.

A többi eszköz beszerzésére közbeszerzési eljárást írtak ki, a projekt tervezetten 2023. február végéig befejeződik – olvasható a közleményben.

 

 

(pestisracok.hu)

 

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal!

A nyár legnagyobb szórakozása Jakab Péter bukása volt – Egy ország röhög rajta – Hamarosan lelép a mamuszos p*csa is

Agyhalál – Nagyon tűzhetett a nap Tordaiék sajtótájékoztatóján – Zöld energiaforradalmat hirdetett a molekulányi Párbeszéd