in

Nem stadion – Kormányszóvivő: Átadták a győri Dr. Petz Lajos Parkolóházat

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a közösségi oldalán osztotta meg a hírt, hogy Győrben járt, ahol ma átadták a Dr. Petz Lajos Parkolóházat.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a közösségi oldalán osztotta meg a hírt, hogy Győrben járt, ahol ma átadták a Dr. Petz Lajos Parkolóházat. A parkolóház a Modern Városok Program keretében valósult meg és délutántól nyitva áll mind a betegek, mind pedig a látogatók számára. Az átadáson Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos elmondta, hogy a program keretében 1800 milliárd forintot fizettek ki fejlesztésekre; ez a program becsült költségvetésének csaknem fele.

Az alábbi szöveggel oszotta meg a hírt a kormányszóvivő:

Győrben Dr. Dézsi Csaba András polgármester úrnál jártam. A város hatalmas utat járt be az elmúlt években és még nagyon sok terv vár megvalósulásra. Ma adták át a Dr. Petz Lajos Parkolóházat, ami a Modern Városok Program keretében valósult meg és délutántól nyitva áll mind a betegek, mind pedig a látogatók számára. Polgármester úr hivatalba lépése után sem hagyott fel az orvosi szakmával, kardiológusként tovább dolgozik, ezért sem véletlen, hogy az irodájában ott lóg a dr. Petz Lajost, az egykori kórházigazgatót ábrázoló festmény.

A PARKOLÓHÁZ A MODERN VÁROSOK PROGRAM KERETÉBEN VALÓSULT MEG

A Petz Aladár Megyei Oktató Kórháznál 2,4 milliárd forintból készült el a parkolóház. Az átadáson Gyopáros Alpár kormánybiztos közölte: az ország 23 megyei jogú városában megvalósuló 270 beruházásból 86 már befejeződött, év végére pedig több, mint 120 zárul le. A jövő évi központi költségvetésben további 270 milliárd forint szerepel a program folytatására. Hangsúlyozta, hogy a kormány továbbra is elkötelezett a program iránt, mert a mostani koronavírus-járvány okozta gazdasági nehézségek ellenére azt az elvet képviseli, hogy új munkahelyek teremtésével, gazdaságfejlesztéssel és beruházásösztönzéssel igyekszik könnyíteni az emberek életén és úrrá lenni a válságon. A kormánybiztos beszélt arról is, hogy Győrben több beruházás is elkészült már: egyebek mellett több, mint 4,5 milliárd forintból utakat és kerékpárutakat építettek, a Xantus János Állatkert fejlesztésére 2 milliárd forintot fordítottak, a Széchenyi István Egyetemre pedig 2,5 milliárd forintot. Eddig csaknem 15 milliárd forintot kapott a program keretében a megyeszékhely, és idén további 3 milliárd forintos támogatásra számíthat, amelyet az állatkert további fejlesztésére és a vízi élménypark kialakítására fordíthat.

Kara Ákos, a térség fideszes országgyűlési képviselője azt hangsúlyozta, hogy a kórház melletti Dr. Petz Lajos Parkolóház kialakítása volt az egyik legfontosabb eleme a programnak, hiszen így mintegy kétszáz autóval több parkolhat a területen. A parkolóházban 359, annak közvetlen közelében pedig együttesen 560 autó parkolhat.

Dézsi Csaba András (Fidesz-KDNP) polgármester elmondta, hogy a háromszintes épületet azért nevezték el Petz Aladár édesapjáról, Petz Lajosról, mert neki is nagy érdeme van abban, hogy Győrben modern, európai színvonalú kórház épülhetett. Hozzátette, hogy a fejlesztésekkel azt akarják elérni, hogy Győr “komfortos” legyen.

Tamás László János, a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház főigazgatója elmondta, hogy az intézményben naponta 5-6 ezer beteg, illetve látogató  fordul meg. A parkolóházat már lehet használni. Ahhoz, hogy a nehezen mozgó betegek is használni tudják, a szabványméretnél nagyobb, öt méter hosszú és 2,75 méter széles beállókat alakítottak ki. Az épület tetejére napelemeket szereltek és kialakítottak tíz elektromosautó-töltőállomást.

 

(pestisracok.hu)

 

 

Oszd meg másokkal is!

Troll: na de ki az a Marky Zaj Péter??? – Videó

A Jobbikból tényleg nem marad semmi – Sorra oszlanak fel a Jobbik alapszervezetei Jakab Péter radikális baloldali politikája miatt