in ,

Nem stadion – Könnyebb lesz megközelíteni a Balatont: megújult az M7-es újabb szakasza

Megvalósult az M7-es autópálya második ütemének felújítása, amelyben mintegy 6 kilométernyi útszakasz nyert új szerkezetet

Befejeződött az M7-es autópályaszakasz felújításának második üteme, ezért újra járhatóvá válik a Siófok-Sóstói csomópont, ezt követően azonban még néhány napig sávlezárásokra kell számítani. A most elkészült szakaszt a novemberben átadott első ütemhez hasonlóan a Colas Út Zrt. kivitelezte.

Az M7-es autópálya Letenye felé vezető oldala több mint 20 kilométeren újul meg, a Balatonvilágosnál fekvő 90-es és a Zamárdi mellett található 111-es kilométerszelvény között több mint 3,4 milliárd forintból.

Az első ütemben a 102-es és a 111-es kilométerszelvények közötti szakaszt újították fel, a tavaly ősszel indult második ütemben pedig a 96-os és a 102-es kilométerszelvények között nyert újult szerkezetet az út.

Ősszel kezdik a M7-es felújításának utolsó ütemét

A 20 kilométeres útszakasz környezetbarát hideg remixeljárással újul meg a külső sávon. Ennek lényege, hogy az elbontott útalap jó részét újrahasznosítva építik ki az új alaprétegeket, ezt követően pedig új kopóréteget terítenek.

A felújítás befejező üteme várhatóan 2019 szeptemberében kezdődik, ekkor a 90-es és a 96-os kilométerszelvények közötti útszakasz újul meg.

(Almási Krisztina, magyarepitok.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Na ugye! – A magyar gazdaság a némettől függetlenül is növekedik – Európai összevetésben is az élen állunk

Nem stadion – Az ország egyik legnagyobb fürdőkomplexuma épül Miskolctapolcán