in

Nem stadion – Ilyen lesz a II. kerület új oktatási központja – videó

A Gyermekek Háza Program új otthona 350 tanulónak biztosít modern körülményeket, a diákok új tornatermet is kapnak a volt irodaház területén

övőre indulhat a Gyermekek Háza Alternatív Alapozó Program új otthonának kialakítása Budapest II. kerületében. A Közép-Budai Tankerületi Központ által fenntartott, a Klebersberg Kunó Általános Iskola és Gimnázium keretében működő intézmény a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. két Völgy utcai épületébe költözik, melyek bővülnek és át is alakulnak. A beruházásra idén januárban ítélt meg 3,6 milliárd forintot a kormány, a tankerületi központ a most megjelent ajánlati felhívás szerint 2019. február 8-ig várja a kivitelezési ajánlatokat.

A beruházás tervei év eleje óta elkészültek: a TED-en közzétett felhívás szerint a kivitelezőnek a két épület legfelső szintjén négy gimnáziumi és egy nyelvi előkészítő termet, valamint három csoportszobát kell kialakítania. Az első emeleten a felső tagozatosoknak négy tantermet, két szaktantermet, illetve tantestületi blokkot építenek. A bejárati szinten kap helyet az alsósoknak szánt négy tanterem és a csoportszoba, az iskolai könyvtár, illetve a konyha.

Az intézmény új, közel 600 négyzetméteres tornatermet is kap, több mint 100 négyzetméteres szertárral. Az épületek 350 gyermek, 50 tanár és 10 fős személyzet befogadására lesznek alkalmasak, az illemhelyeket, öltözőket is ennek megfelelően alakítják ki. A lépcsőházakban két új személyfelvonó létesül, az aula pedig új, gyalogos bejáratot kap. A telken két új parkoló, valamint a Völgy utca felőli fedett parkoló miatt egy új gépjármű bejárat is létesül.

(forrás: magyarepitok.hu)

Nagypofájú Fegyőr szerint Orbán Viktornak „rettenetesen nagy az arca” – A mindenszo.hu felszólítja Fegyőr Bandit….

Nem stadion – Egy igazi kincs lesz a Liget – Kilátót nyer a Városliget az Innováció Házában