in

Nem stadion – Hatszintes vásárcsarnokkal újított Újpest

A több mint 17 ezer négyzetméteres, klimatizált bevásárlóközpont a fővárosi kerület új közösségi központja is lesz

A több mint 17 ezer négyzetméteres, klimatizált bevásárlóközpont a fővárosi kerület új közösségi központja is lesz. A jelentős épület a HBM és a Kalotherm konzorciuma kivitelezésében készült el.

Átadták a napokban Újpest 2015 óta épülő, figyelemfelkeltő új vásárcsarnokát, mely egyben kulturális központként is működik majd. A kerületi önkormányzat beruházásában és a dömösi Hídépítő-Soletanche Bachy Mélyalapozó (HBM) Kft. és a budapesti Kalotherm Építőipari Zrt. elkészült 17,6 ezer négyzetméteres komplexumot már birtokba is vették a kerületiek.

 

boldogkukta.blogspot.com

 

Kétezer embernek adhatnak majd koncertet a közösségi központ két emeletén

Az elmúlt 30 év legnagyobb újpesti beruházásaként felépült hatszintes központból a klimatizált piackét emeletet foglal el, a legfelső két szinten pedig egy kulturális és közösségi centrumot is igénybe vehetnek a budapestiek, a rendezvényközpont megnyítója szepterben lesz. Itt egy színház és koncerttermi funkciókat ellátó nagyteremmel (1250 álló- és 521 ülőhellyel) és kistermekkel (240 fő részére), illetve a legfelső szinten tetőkerttel várják majd a látogatókat. Az épület harmadik, kevésbé látványos, de hasonlóan fontos részlegét a felszín alatti két szint teszi ki, ahol az árufeltöltés és -tárolás történik majd.

 

Facebook/Wintermantel Zsolt

 

Szinte mindehol zöld technológiát alkalmaznak

Az épület energiatakarékos szellőző és fűtő-hűtő rendszert kapott, LED-es világítással szerelték fel, a nagy üvegfelületek pedig automatikus árnyékolást kaptak. Emellett a központban még. a szennyvízhőből származó energiát is felhasználják a fűtéshez.

Wintermantel Zsolt kerületi polgármester a vásárcsarnokkal kapcsolatban korábban elmondta: új korszak kezdődött.

Közös erővel és akarattal együtt nyithatjuk ezt a fejezetet, és együtt őrizhetjük az újpesti piac hagyományait, ezúttal már egy városunkhoz méltó helyen

– fejtette ki a politikus.

(forrás:magyarepitok.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Zavarkeltők – Iskolákban keltene hangulatot a Momentum

Nem stadion – Egy hónap múlva szerkezetkész az új máriaremetei uszoda