in ,

Nem stadion – Folytatódnak az iskolaépítések: most Győr következik

Az Euro Generál és a Terán mintegy 272 millió forintból fejleszti egy általános iskola épületét

A szeptemberi iskolakezdésre számos új épületet elkészült: az elmúlt időszakban beszámoltunk a ZÁÉV Zrt. és a Laterex Zrt. veresegyházi, az Épkar Zrt. budakeszi, a Hunép Universal Zrt. debreceni, illetve a Peka Bau 2000 Kft. miskolci átadóiról is.

Az iskolafejlesztések a tanév megkezdésével sem fejeződnek be: nemrég Győrben hirdettek győztest a Gárdonyi Géza Általános Iskola kibővítésére kiírt pályázatban. A mintegy nettó 272 millió forintos projektet két helyi központú cég, az Euro Generál Zrt. és a Terán Építőipari Kft. konzorciuma nyerte el – derül ki a közbeszerzési értesítőből.

 

Nagy hagyományú iskolát bővítenek ki

A Baross Gábor út és a Wesselényi utca kereszteződésénél található épület kialakításával 1927-ben készült el a Hlatky-Schlichter vállalat Erdélyi Ferenc tervei alapján. Most a fejlesztés során az eddig mintegy 1500 négyzetméteren működő intézmény 430 négyzetméternyi új teret kap.

A beruházásban 2 új tantermet, illetve egy multifunkciós oktatási helyiséget adnak át, a tornaterem feletti épületrész és a kapcsolódó tetőrész felhasználásával.

(Szabó  Ákos, magyarepitok.hu)

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

      Ez sem stadion – Felújították a kiskunhalasi Semmelweis kórházat

      Ez az igazi klímavédelem – Magyarországon 2030-ra az előállított áram több mint 90 százaléka szén-dioxid-mentes lehet