in ,

Nem stadion – Folytatódik az M7-es felújítása a Balatonnál

A kivitelező Colas egy környezetbarát eljárással az elbontott útalap jó részét újrahasznosítja; a hátralevő két ütem elkerüli a nyári főszezont

Márciustól folytatódik az M7-es autópálya felújítása Siófok térségében a Colas Út Zrt. kivitelezésében – tájékoztatta a beruházó Magyar Közút Nonprofit Zrt. hétfőn az MTI-t.

Ezúttal hat kilométer újul meg

A beruházás első ütemét tavaly ősszel adta át a Colas Út Zrt. Akkor a 102-es és a 111-es kilométer között, vagyis Siófok-centrum és Zamárdi-csomópont között újult meg a pálya Letenye felé vezető 8 kilométeres szakasza.

A mostani ütemet május 9-éig fejezik be, ezúttal a 96-os és a 102 kilométer között zajlanak a munkálatok. Az útszakaszokat sávelhúzás és átterelés mellett javítják. A kivitelezés ideje alatt Siófok felé egy, Budapest felé két sávon haladhat majd a forgalom. A siófok-sóstói csomópontot és a szabadi pihenőhelyet részlegesen lezárják.

A harmadik ütem a nyár végén indul majd

A teljes beruházásban a 90-es és a 111-es több mint húsz kilométeren újul meg a pálya Letenye felé vezető oldala Siófok térségében. Az autópálya érintett szakasza több mint nettó 3,4 milliárd forintból újul meg. A felújításnál egy környezetbarát eljárást alkalmaznak, az elbontott útalap jó részét újrahasznosítva építik ki az új alaprétegeket.

A felújítások ütemezésénél figyelembe vették a nyári, turisztikai főszezont, így a felújítás utolsó üteme várhatóan szeptember 2-ától október 27-éig tart majd. 

(Hegedűs Gergely, magyarepitok.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Agyhalál – Felszámolná a falvakat és csökkentené a népességet az Energiaklub elnökségi tagja – videó

A magyar népet “korlátoltnak” nevező dizájnert szerződtette le Márki Zay – Gratulálunk!