in ,

Nem stadion – Európa legjobb középületének választották a Magyar Zene Házát

A Budapestnek hétezer négyzetméternyi új zöldterületet adó modern kulturális palota a Magyar Építő Zrt. munkájával épül meg.

Liget Budapest Projekt idén is nagy sikert aratott a Londonban megszervezett International Property Awards-on, derül ki a beruházó Városliget Zrt. közleményéből. Európa legjobb középületének járó díját nyerte el a Liget Budapest Projekt részeként megvalósuló Magyar Zene Háza, melyet, mint korábban is beszámoltunk róla, a hazai tulajdonú magasépítő, a Magyar Építő Zrt. kivitelez. A japán Szú Fudzsimotó sztárépítész tervei alapján épülő látványos létesítmény beruházása ezzel a világ legjobbjainak járó díj esélyesei közé is bekerült.

 

Európa egyik legjelentősebb kulturális beruházása

 

A Magyar Zene Háza épülete a nemzeti szinten befutó győztes projektek között bizonyult Európa legjobb középületének. A kontinens legkiválóbbjaként pedig a világ 10 régiójának kategória győzteseivel együtt jelölték a World’s Best díjra is, amelyről december 2-án dönt a zsűri.

 

 

Stuart Shield, az International Property Awards elnöke nyilatkozata szerint,

a Liget Budapest Projekt Európa legjelentősebb kulturális beruházása, amelynek során a nemzetközi mezőnyben is egyedülálló, világszínvonalú fejlesztés valósul meg.

A 26 éve útjára indított neves szakmai díjat nyolcvan nemzetközi szakemberből álló zsűri ítélte oda tíz különböző kategóriában a Londonban megrendezett ceremónián. A testület minden esetben vizsgálta a projekttervezést, a minőséget, az innovációt, az egyediséget és a fenntarthatóság iránti elkötelezettséget.

 

Lerobbant, használaton kívüli irodaházak helyén épül

A Magyar Zene Háza a magyar zenei hagyományt viszi közelebb minden látogatójához a 21. századi technikán alapuló interaktív kiállításokkal, zenepedagógiai műhelyekkel, zenei és a zenéhez kötődő eseményekkel és az egykori zenepavilonok hangulatát idéző szabadtéri koncertekkel. Az épület a Városligeti-tó mellett, a Vajdahunyad vára és a Műjégpálya épülete közelében kap helyet,

a korábban évekig használaton kívüli lerobbant Hungexpo irodaházak helyén.

A mintegy háromezer négyzetméter alapterületű új intézmény egy eddig a látgatók elől elzárt tízezer négyzetméter nagyságú területen épül fel, így hétezer négyzetméternyi, megújított zöldfelületet kapnak vissza a parkhasználók.

 

(Szabó Ákos, magyarepitok.hu)

Nem stadion! – Már 40 ezren igényelték a babaváró támogatást

Máris emelik a fizetéseket a balliberálisok Pestszenterzsébeten – 400 ezres fizetések