in ,

Nem stadion – Európa egyik legmodernebb logisztikai üzeme épül fel Debrecenben

Az épülő létesítményben csomagolóanyag-gyártás, innovatív csomagolás és logisztikai tevékenységek folynak majd

Európa egyik legmodernebb csomagoló- és logisztikai üzemét építi fel 8 milliárd forintból a Deufol Debrecenben. Egyben ez lesz a német vállalat délkelet-európai regionális központja is – hangzott el a budapesti sajtótájékoztatón.

„Debrecenbe 2014 óta 600 milliárd forintnyi beruházás érkezett, és több mint 6000 új munkahely jött létre” – ismertette Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. „Tavaly a hazai vidéki városok közül Debrecen vonzotta a legtöbb beruházást” – fejtette ki. „A befektetők körében végzett felmérés szerint 90 százalékuk elégedett a körülményekkel, és 84 százalékuk újabb befektetést tervez” – tette hozzá a miniszter.

A magyar csomagolóipar 20 ezer embernek ad munkát. A beruházás hozzájárul a csomagolóipar további bővüléséhez is. Az épülő üzem 120 új munkahelyet biztosít majd a debrecenieknek és a környéken élőknek.

További 400 hektárral tervezik bővíteni a területet

A magyarországi befektetés egyike a legnagyobbaknak a cég történetében. A déli ipari parkban 15 hektárt vásároltak meg, itt építenek infrastruktúrát csomagolóanyagok gyártásához, innovatív csomagoláshoz, kiegészítő raktározáshoz és egyéb logisztikai tevékenységekhez.

„Az első ütem építése még ebben a hónapban elindul” – mondta el Jürgen Hillen, a Deufol Csoport és a Deufol Hungary ügyvezető igazgatója.
A terület most 200 hektáros, de hosszú távon 600 hektáros ipari parkot terveznek itt kialakítani.

(Gyöngyösi Klaudia, magyarepitok.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Nem stadion – Új munkásszálló szolgálja ki az iparosodó kisváros igényeit

Meghódította az internet népét a tóban hűsölő magyar komondor – videó