in

Nem stadion – Épül a negyedik centrumkórház, megújul a Kútvölgyi torony

A centrumkórház a Szent János kórház utódjaként fog létrejönni.

Megújul a Kútvölgyi torony, ahová a Szent János kórház területén zajló építkezések idejére átkerülhetnek az egészségügyi intézmények – erről beszélt Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára a Facebook-oldalán csütörtök reggel közzétett videójában.

 

VIDEÓ:

Kútvölgyi megújul kívül-belül!

Elindult a munka: kívül-belül felújítjuk a Kútvölgyi tornyot, korszerű kórház lesz belőle!

21. századi egészségügyi ellátás a budaiaknak, méltó körülmények a gyógyításhoz és a gyógyuláshoz.

Ma több jó hírről is beszámolhattunk közösen Gór Csabával, Budapest 4. számú választókerületének elnökével és Dr. Ralovich Zsolttal, az Észak-Közép-budai Centrum, Új Szent János Kórház és Szakrendelő főigazgatójával.

1. Teljesen megújul a Kútvölgyi torony homlokzata, zajlik a munka!

Régi adósságunkat törlesztjük a Kútvölgyi lerobbant épületeinek rendbetételével. A munkálatok nyár óta folynak a tornyon, 11 ezer négyzetméter homlokzatcsere zajlik most. Új külső burkolatot, hőszigetelést, nyílászárókat kap az épület, és megtörténik a teljes energetikai korszerűsítés is. A munka 2022 tavaszára elkészül!

2. Belülről is felújítjuk a Kútvölgyi kórházépületet!

A kormány friss döntésével, a Magyar Közlönyben ma megjelent határozattal, 5 milliárd forintot biztosított a Kútvölgyi Torony kórházépület teljes belső felújítására. Fontos ügy, hiszen a budaiak számára a János Kórház területén létrejövő új budai centrumkórház felépítésének idején is biztosítanunk kell a szünetmentes és biztonságos ellátást. A 80 000 m2-en létrejövő új centrumkórház kivitelezési idejére a belgyógyászat, a sebészet, az urológia és az intenzív ellátás átköltözik a Kútvölgyibe – ennek feltételeit teremtjük meg most!

A hét emeleti szinten összesen 250 betegágy elhelyezésére kerül sor, öt műtőt és endoszkópos labort alakítunk ki, annak teljes technológiai hátterével. Nem maradnak el az orvosi szobák és az ápolók pihenő terei sem!

A felújított épületben 2022 őszétől évente 10-12 ezer fekvőbeteg gyógyulhat majd!

És a folytatás?

Új budai centrumkórház a Szent Jánosból és önálló, a fekvőbeteg-ellátástól elválasztott járóbeteg-szakrendelés a Kútvölgyiben: 21. századi egészségügyi ellátás, ami méltó a betegekhez és az őket gyógyítókhoz is. Budai Vállalásokban erre is garanciát vállaltam, hogy a vállalás számonkérhető legyen!

Közzétette: Fürjes Balázs – 2021. december 1., szerda

 

A Kútvölgyi torony teljes külső rekonstrukciója 11 ezer négyzetmétert érint, lesz vadonatúj szigetelés, homlokzat, nyílászárók, légkondicionálók, és már kezdődik a belső felújítás hét szinten.

Erre a kormány 5 milliárd forintot különített el, és várhatóan 2022 őszére készül el.

A budaiak fekvőbetegellátását szolgálhatja majd a megújuló sürgősségi osztály, belgyógyászat, sebészet, intenzív ellátás, urológia, 250 betegágy és öt műtő – mondta az államtitkár.

 

A Szent János kórház utódjaként fog létrejönni a centrumkórház

„Leginkább azért van erre szükség, hogy amikor a Szent János kórház területén épül az új 80 ezer négyzetméteres korszerű kórháztömb, akkor is zavartalan legyen a budaiak fekvőbeteg- ellátása, folyamatos lehessen az a gyógyító munka, ami most a Szent János kórházban zajlik. Így a beruházás idejére a Szent János kórházból át tudnak költözni az addigra elkészülő Kútvölgyi toronyba” – tette hozzá Fürjes Balázs.

Gór Csaba, Budapest 4. választókerületének fideszes elnöke a videóban elmondta: a Szent János kórház utódjaként fog létrejönni Budapest negyedik centrumkórháza. „Azért dolgozunk, hogy folyamatos és biztos betegállátásban részesülhessen valamennyi budapesti polgár” – fűzte hozzá a kormánypárti politikus.

 

(mandiner.hu)

 

Add tovább!

Bige szorítóban van – Az Agrárminisztérium számszerűsíti, hogy mennyi pénzzel károsította meg Bige László a magyar gazdákat

Íme Kocsis Máté egyik eddigi legnagyobb trollkodása – Kocsis Máté: a Gelgely-naptár szerint ma van november 31.