in

Nem stadion – Elkészült az első luxusterepjáró Magyarországon

Az Audi Q3 második generációjának első példánya ma gördült le a gyártósorról az Audi Hungariánál

Az Audi Q3 második generációjának első példánya ma gördült le a gyártósorról az Audi Hungariánál: a városi terepjáró kék színben készült el.

 

Az Audi Hungaria éves gyártási kapacitása a Q3-assal 160 000 járműre nőttFORRÁS: AUDI

Az új, második generációs Audi Q3 gyártásához Győrben egy 80 000 négyzetméteres, új karosszériaüzem létesült, ahova 700 új robotot telepítettek.A gyártócsarnokot mindössze másfél év leforgása alatt építették fel, ami rekordnak számít.Több mint 1 000 munkatársat oktattak az elmúlt másfél évben a Q3 gyártásához szükséges ismeretekre. Ebből a célból az Audi Hungaria Oktatóközpontjában innovatív robotcellákat helyeztek üzembe.

Az új Q3 az ötödik győri gyártású Audi modell. A SUV az A3 limuzinnal és kabrióval, valamint a TT kupéval és roadsterrel közös gyártósoron készül, így Győr rendelkezik az egyik legrugalmasabb szereldei gyártószalaggal a konszernen belül. A Q3 első generációja még nem Magyarországon, hanem Spanyolországban, a Seatnál készült.

Az Audi gyári járműgyártása jelenleg mintegy 4 500 munkatársat foglalkoztat, összesen több mint 12 500 ember dolgozik a vállalatnálFORRÁS: AUDI

Az Audi négy motorváltozatban szállítja az új Q3-at, három benzines és egy dízel verzióban, kombinálva első- vagy négykerékmeghajtással, kézi vagy dupla kuplungos automata váltóval.

(forrás:www.origo.hu)

Karácsony Gergely a szocikkal közösen indulna az EP-választáson – Mellesleg angolul sem tud

„Keresztény vagyok, nem veszek fel szivárványos karszalagot” – mondta a horvát sztárfocista