in , ,

Nem stadion – Dömötör Csaba: a kamatstop 30 milliárd forintot hagy a magyar családok kasszájában – Videó

A kamatstop fél év alatt átlagosan 66 ezer forintos támogatást jelent, és 30 milliárd forint maradhat a magyar családok kasszájában.

A jelzáloghitelekre vonatkozó lakossági kamatstopnak köszönhetően 30 milliárd forint maradhat a magyar családok kasszájában – közölte a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára csütörtökön.

Dömötör Csaba a kormány Facebook-oldalán közzétett videójában emlékeztetett: Orbán Viktor miniszterelnök szerdai bejelentése szerint januártól június végéig a lakossági jelzáloghitelekre vonatkozó kamatstop lesz érvényben. A kormány azért döntött így, mert Magyarországon mintegy félmillió olyan hitel van, amely egy éven belül is átárazódhat, és az ilyen banki kamatemelkedések jelentős pluszkiadást jelenthetnek a magyar családoknak – mondta. Hozzátette: az októbertől felgyorsult banki kamatemelkedések miatt egy átlagos hitel havi törlesztőrészlete 23 százalékkal, átlagosan 11 ezer forinttal emelkedhet.

A kamatstop ettől a pluszkiadástól mentesíti a családokat – mondta Dömötör Csaba, hangsúlyozva: ez fél év alatt átlagosan 66 ezer forintos támogatást jelent, és 30 milliárd forint maradhat a magyar családok kasszájában. A kormány a jövő évben is azon dolgozik, hogy minden lehetséges módon javítsa a magyarok megélhetését. Ezt szolgálja a benzinárak rögzítése, a 13. havi nyugdíj visszaépítése, a 25 év alattiak szja-mentessége és a most elfogadott kamatstop is – hangoztatta az államtitkár.

Íme a videó:

 

A lakossági kamatstopról

Mekkora támogatást jelenthet a kamatstop egy jelzáloghitellel rendelkező családnak? Hány embert érint a kormány döntése?

Közzétette: Magyarország Kormánya – 2021. december 23., csütörtök

 

 

(mandiner.hu)

 

 

Add tovább!

Amerikából is nekimentek Makinak: az ellenzéki összefogásnak készen kell állnia Márki-Zay Péterrel szemben egy bizalmatlansági szavazásra

Bohár Dani: ismét nekitámadtak Tóth Gabinak, mert el merészelte énekelni a Mennyből az angyalt