in ,

Nem stadion! Csarnok! – Európa egyik legkorszerűbb tornacsarnoka épül meg Veszprémben

A VEMÉVSZER és a Min-Tech több mint 1000 négyzetméteres, háromszintes közösségi helyszínnel gazdagítja a Balaton-felvidéki várost.

Veszprém ’70-es években épült, többelemű és több sportágnak is otthont adó veszprémi atlétikai stadionkomplexuma összetett fejlesztésben újul majd meg a Modern Városok Program keretében. Ennek a beruházássorozatnak az első részeként építenek új tornászgyakorló épületet, melynek elkészülte után a régi tornászközpontot elbontják – tudta meg lapunk a városi önkormányzattól.

 

Közel 1000 négyzetméteres lesz a gyakorlótér

A közbeszerzési adatok szerint a beruházást két helybeli központú cég, a VEMÉVSZER Kft. és a Min-Tech Kft. vállalta el nettó 949 millió forintos áron, így a fejlesztés hamarosan elrajtolhat. A háromszintes épület összesen mintegy 1300 négyzetméter alapterületű lesz, melyből a földszint 1061, az első emeleti terek 192 négyzetmétert, a harmadik, gépészeti szint helyiségei pedig 66 négyzetmétert fognak kitenni.

A vasbeton vázas csarnoképületként elkészülő centrum előre gyártott vasbeton vázszerkezettel épül majd meg. A földszint egy 800 négyzetméteres gyakorlóteret, illetve a falak menték galériákat alakítanak majd ki. Az emeleten lesznek az irodák, társasági helyiségek, öltözők és a vizesblokkok is.

 

Minden atletikai sportág jól jár Veszprémben

A teljesen megújuló Wartha Vince utcai stadion helyén minden szempontból modern, a kontinensen legfejlettebbnek számító eszközökkel szerelik majd fel a tornászok új épületét, valamint a többi sportág később elrajtoló fejlesztésekben megépülő központjait is.

 

(Szabó  Ákos, magyarepitok.hu)

Oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Gyurcsányné tombol! A brüsszeli irodájában csapkodja az asztalt mérgében

Keménymag: “Gréczynek nem kell innia ahhoz, hogy hülyeségeket beszéljen!” – Videó