in

NEM STADION! – Csaknem 800 új rendőrautót adtak át a világ 15. legbiztonságosabb országában (KÉPGALÉRIÁVAL!)

Magyarország mára a világ 15. legbiztonságosabb államává vált

Magyarország mára a világ 15. legbiztonságosabb államává vált a kormányzat, az Országgyűlés és a rendőrség közös erőfeszítései nyomán – jelentette ki Pintér Sándor belügyminiszter pénteken Budapesten, amikor 570 új szolgálati autót adott át a Készenléti Rendőrség központi objektumában. Ezt indokolva hangsúlyozta, hogy a 2010-es 430 ezerről 2017-re 215 ezerre csökkent a bűncselekmények száma.

A kormányzat kitűzött célja, hogy Magyarország „dobogós helyre” kerüljön a világ legbiztonságosabb országainak rangsorában, mert mindent lehet egy kicsivel jobban csinálni – mondta Pintér Sándor. Közölte, 2010-ben rossz közbiztonság és rendőrhiány jellemezte az országot, ezért először a létszámhiányt akarta felszámolni a rendőrség a kormánnyal és az Országgyűléssel közösen. Először háromezerrel, majd a Magyarországra nehezedő migrációs nyomás idején további 3500-zal bővítették a rendőrség személyi állományát. Ezzel párhuzamosan az Országgyűlés megváltoztatta a büntető törvénykönyvet és elfogadta a három csapásról szóló jogszabályt – tette hozzá.

Hozzájárult a rendőrség hatékonyságának javításához a rendvédelmi életpályamodell bevezetése, az informatikai rendszer teljes megújítása, a fegyverzet fejlesztése, a helikopterek beszerzése és a gépkocsiállomány megújítása is – sorolta Pintér Sándor, aki megállapította, hogy megérte az erőfeszítés, hiszen a polgároktól azt a visszajelzést kapják, hogy biztonságban érzik magukat.

Pintér Sándor belügyminiszter az új rendőrautók átadásán (fotó: Horváth Péter Gyula / PestiSrácok.hu)

Papp Károly, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) vezetője arról szólt, hogy az elmúlt időszakban a költségvetés támogatása nyomán több mint háromezer szolgálati autó amortizációs cseréjét, illetve új jármű vásárlását hajthatta végre a rendőrség 37 milliárd forint ráfordítással, amit kiegészít egy 9,7 milliárd forintos, a járművek szervizelésére felhasználható forrás. Mindennek köszönhetően 6,8 évről 3,2 évre csökkent a rendőrautók átlagéletkora – fűzte hozzá. A többi között 1837 elhasznált gépkocsit cseréltek le, 787 új autót szereztek be a megnövekedett határvédelmi feladatok ellátására, és most újabb 570 szolgálati autóval bővült a járműállomány – közölte az altábornagy, aki mindezért köszönetet mondott a kormánynak.

 

(forrás:pestisracok.hu)


Ultimátumot kapott az ellenzék Soros-ügyben

Bayer Zsolt feljelenti a Migration Aid vezetőjét