in

Nem stadion! – Átadták az új betegfelvételi központot a Dél-Pesti Kórházban

A fenntartótól, az Állami Egészségügyi Ellátó Központtól (ÁEEK) kapott 25,4 millió forint támogatásból, valamint az intézmény saját bevételeiből és alapítványi hozzájárulásból bővítette és korszerűsítette a Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórház a Betegfelvételi Központját

A betegfelvételi és betegirányítási feladatokat ellátó központ helyiségeiben az év minden napján 24 órában folyik a munka és naponta mintegy ezer beteg kórházi felvétele történik innen. Ezért is jó hír a környékbeli kerületekben élőknek, hogy október 4-étől korszerűsített és bővített Betegfelvételi Központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket.

 

Az október 4-én megtartott átadó ünnepségen jelen volt Szűcs Lajos országgyűlési képviselő, valamint megjelentek a kórház környezetében lévő kerületek vezetői, közöttük, Szabados Ákos Pesterzsébet polgármestere, Geiger Ferenc Soroksár polgármestere, Juhász Lajosné Pesterzsébet alpolgármestere, Lévai István Zoltán Pestszentlőrinc-Pestszentimre általános alpolgármestere, akik az eseményt követően többek között azzal tesztelték a rendszer működését, hogy lekérték az első sorszámokat.

A bővítés és korszerűsítés során megvalósult fejlesztések révén a Betegfelvételi Központ ma már több irányból közelíthető meg. Szétválasztották a fekvő- és a járóbetegek felvételét. Sok esetben egyszerre 100 beteg is várakozik felvételre, s a most kialakított helyiségben az ambuláns vizsgálatra érkező betegeket három felvételi ablaknál is fogadni tudják. Két ponton a fekvőbeteg ellátó osztály beutaltjait regisztrálják, valamint a mentővel érkezők felvételét is elkülönülten kezelik, így a sürgős esetekben érkezők és a mentősök várakozási idejét is csökkenteni képesek.

Ugyancsak javult a szolgáltatás két érintőképernyős beteghívó készülék szolgálatba állításával és két LCD sorszámkijelző elhelyezésével, amivel a várakozási időt csökkentették. A betegelégedettség növelése érdekében a helyiségben hangosbemondó készüléket helyeztek el, amivel a betegirányítás hatékonyságát növelték.

Az eredeti betegfelvételi helyiséget is felújították és növelték a várakozók részére elhelyezett padok számát. A várakozó helyiségekben Korszerű LED-es világításra álltak át, és a várakozók komfortérzetének növelésére hűtő-fűtő klímákat szereltek fel. A gyorsabb és biztonságosabb munkavégzés érdekében új, nagyobb teljesítményű számítógépeket állítottak rendszerbe, s mindennek köszönhetően a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház a Betegfelvételi Központjába érkezőket korszerű, megújult környezetben várja.

bp18.hu, B.Z.

(forrás:ballator18ker.blogstar.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Megtámadták Marine Le Pen lányát!

Már menekül a lator – Macron hamarosan teljes kormányátalakításba kezd